Olen Excel-velho ja taion tiedot myös sinun päähäsi


Olen Excel-velho ja taion tiedot myös sinun päähäsiHeidiEnhoOnsightissa saan ilokseni kouluttamisen lisäksi toteuttaa myös Excel-ratkaisuita. En voi olla hehkuttamatta, että tein juuri asiakkaalle tietojen konversioon tarkoitetun Excel-työkirjan, jonka avulla asiakas kertoi säästävänsä jopa tuhat tuntia meneillään olevassa projektissa: ”… puhutaan satojen ellei yli tuhannen tunnin säästöstä. Puhumattakaan siitä, että tätä voidaan käyttää kaikissa muissa vastaavissa projekteissa.”

Käytin ratkaisun toteutukseen yhden työpäivän. Hyvä fiilis ja todennäköisesti asiakkaalla vielä parempi!

Excel uudistuu

Excel-rintamalla tapahtuu nyt poikkeuksellisen paljon, joten myös koulutuskalenterimme täydentyy kevään aikana. Excel 2013 –versio tarjoaa yllättävän paljon uudistuksia tehokäyttäjille ja muutama viikko sitten Microsoft julkisti myös Excel Data Explorerin esiversion. Toivottavasti julkistavat pian myös GeoFlow:n. Lisätietoja löydät artikkelistani: Excel Data Explorer – yksi syy vähemmän sulkea Excel. Koulutuskalenterissamme on myös Excel 2013 Pro tiedontasaus -kurssi, joka soveltuu sekä taloushallinnon ammattilaisille ja muille Exceliä aktiivisesti ammatissaan käyttäville.

Uusi fiksu työ

Olen nyt ollut Onsightissa vanhempana konsulttina muutaman kuukauden ja nautin edelleen päivittäin siitä, että saan tehdä töitä fiksusti nykyaikaisilla välineillä. Olen intohimoisen kiinnostunut työvälineiden sujuvasta ja tuottoisasta hyödyntämisestä, joten omistajan eilinen kommentti ilahdutti taas kerran: ”… fiksuinta tähdätä mahdollisimman paljon pilvipalveluihin jotta voimme keskittyä oikeaan työhön eikä asioiden säätämiseen.”.

Uuden työn kunniaksi päätin myös laittaa henkilökohtaiset työtavat uusiksi ja ryhdyin käsittelemään sähköpostit Inbox Zero –menetelmällä. Nyt puolentoista kuukauden jälkeen voin suositella kaikille! Lue vinkkejä artikkelistani: Outlook-vinkkejä Inboxin tyhjänä pitämiseen

Tervetuloa oppimaan!Microsoft MVP (Microsoft Most Valuable Professional). Heidi toimii vanhempana konsulttina ja kouluttajana Sulavalla ja hänen keskeiseen osaamisalueeseen kuuluvat Power BI ja Excel. Hän on toiminut konsulttina, kouluttajana ja luennoitsijana yli kahdenkymmenen vuoden ajan ja kirjoittaa myös Excel ja Power BI –aiheista blogia HExcelligent.fi