Onsightin Jussi Roine ja Heidi Enho saivat Microsoft MVP-tunnustuksen


Onsightin Jussi Roine ja Heidi Enho saivat Microsoft MVP-tunnustuksenVuosi sitten kesälomalla sain ilahduttavia uutisia, kun Microsoft myönsi minulle ensimmäistä kertaa Most Valuable Professional-tunnustuksen. MVP:tä on maailmassa noin 4000, joista Suomessa vain 16. Ruotsalaisia on melkein 60, ja Norjalaisiakin on 28.

mvp

Tänään oli oman MVP-tunnustuksen vuosipäivä ja luonnollisesti jännitin kesäloman kynnyksellä, saanko jatkaa tässä arvostetussa joukossa vielä toisen vuoden. Klo 17.20 puhelin piippasi ilahduttavalla uutisella:

Congratulations! We are pleased to present you with the 2015 Microsoft® MVP Award! This award is given to exceptional technical community leaders who actively share their high quality, real world expertise with others. We appreciate your outstanding contributions in SharePoint Server technical communities during the past year.

Sain tunnustuksen SharePoint-osa-alueelta, ja se onkin yksi niistä alustoista joihin olen vuosien varrella paljon panostanut Office 365:n ja Microsoft Azuren ohella.

Onsightin Heidi Enho sai myös ensimmäisen kerran MVP-tunnustuksen Excel-osaamisestaan. Pohjoismaista löytyykin entuudestaan vain yksi Excel MVP (Tanska), joten nyt kapasiteetti on tuplattu! Smile

Heidi on jo erittäin hyvin ansaitulla kesälomalla enkä raaskinut häntä häiritä suuremmin, joten Heidin omin sanoin:

Kun puolitoista vuotta sitten perustin HExcelligent-blogin, en osannut aavistaa miten antoisaa ja palkitsevaa erilaisten Excel-työkalujen laatiminen ja jakaminen sekä artikkeleiden kirjoittaminen voisi olla. On ollut hienoa seurata blogi blogilta, miten seuraajamäärä on kasvanut ja jokainen positiivinen palaute on kannustanut jatkamaan edelleen. On todella suuri kunnia saada tästä tehdystä työstä Microsoftin MVP-kunniamaininta. Vaikka MVP myönnetäänkin varsinaisen päivätyön ulkopuolisesta vapaaehtoisesta yleisesti hyödyllisestä toiminnasta, työpaikan ja työyhteisön merkitys on valtava! MVP-statuksen saavuttaminen edellyttää Onsightin kaltaista rentoa työilmapiiriä, hyvää meininkiä ja mahdollisuutta tehdä itsenäisesti töitä.

Työnantajana, yrittäjänä, esimiehenä ja it-asiantuntijana olen äärettömän iloinen ja ylpeä Heidin saavutuksesta! Omalla esimerkillämme pystymme palvelemaan asiakkaitamme maailmanluokan tasolla, josta MVP on yksi osoitus. Kannustan ehdottomasti jokaista suomalaista it-asiantuntijaa oppimaan ja jakamaan osaamistaan omalle yhteisölleen, ja pyrkimään pois siltä kuuluisalta comfort zonelta. Sen ulkopuolella oppiminen ja kehittyminen lopulta tapahtuu.

Tältä osin pyrimmekin Heidin kanssa pitämään kotimaista lippua korkealla, sekä tietysti rakentamaan yhteistyötä muiden suomalaisten MVP-tunnustuksen saaneiden kanssa sekä Microsoftin kanssa.

Seuraavan kerran olemmekin näkyvämmin äänessä TechTalks 2015-tapahtumassa syyskuun lopussa.

Hyvää kesää – nähdään taas elokuun alussa! SmileTwitter: @jussiroine