Ota kaikki hyöty irti Lync-viestintäpalvelusta


Ota kaikki hyöty irti Lync-viestintäpalvelustaOlen käyttänyt Lynciä kauan ja se on yksi työvälineistä, joista en voisi enää luopua. Nyt Lyncistä on saatavissa uusi 2013-versio, joka vie tuotetta eteenpäin taas huiman harppauksen – tämä versio päivittyy Office 365:een tämän vuoden aikana. Lisäksi nyt on helposti saatavissa kauan odotettu ratkaisu, jolla voi Lync Online -palvelussa puhelimitse liittyä kokoukseen.

Lynkkaus kustannuksille Lyncillä

Lyncillä voidaan saavuttaa suuria säästöjä organisaatiossa esimerkiksi

  •  Ajankäytössä (poistaa turhaa sähköpostipingistä ja vastausten odottelua)
  •  Matkakustannuksissa (kokoukseen voi aina osallistua etänä)
  •  Tehokkaampien ja nopeampien kokousten pidossa
  •  Tiedon jakamisessa ( esim. webinaarien muodossa)

Tärkeää on, että saadaan riittävä joukko henkilöitä organisaatiossa Lyncin piiriin – silloin päästään paremmin hyötyihin ja kustannussäästöihin. Johdon esimerkki on tässäkin asiassa keskeisessä roolissa, ja jos joku osa organisaatiosta ei ole päässyt täydelliseen hyödyntämiseen, tämä voidaan todentaa mittauksissa ja suunnitella toimenpiteitä asian korjaamiseksi.

Yhdistää ihmiset, viestinnän ja sovellukset

Istun kotona ja valmistelen huomista esitystä. Otan Antin hyvän pohjan käyttöön SharePoint-pohjaisesta intrastamme, mutta yksi asia ei aukea minulle ja se vaatisi Antin selvennystä. Kello on jo yli kymmenen illalla, joten en kehtaa enää soittaa ja sähköpostipingikselle ei ole aikaa. Mutta sitten huomaan vihreän liikennevalon dokumentin vieressä, Antti on siis koneen ääressä. Yhdellä näpin painalluksella olen Lync-yhteydessä Anttiin ja saan asian hoidettua heti.  Tässä on yksi Lyncin toiminnallisuus, joka auttaa ja informoi silloin kuin tietoa kipeimmin tarvitsee, eli on yksi identiteetti ja jaettu yhteystietokortti kaikkiin sovelluksiin. Saman läsnäolotiedon saan esim. muihin Office-tuotteisiin ja yhteyskortti yhdistää ihmiset ja sovellukset joita käytän päivittäin.

Yhdistää kumppanit

Minulla on usein tarve Lync-viestittää yhtä sulavasti muutaman ulkopuolisten tahon kanssa, kuten olen tottunut kommunikoimaan Sulava-sisäisesti. Lync-federoinnilla olen saanut saman turvallisen yhteyden asiakkaisiin ja kumppaneihin kuten omassa organisaatiossa. Muullakin tavalla voin olla Lync-yhteydessä asiakkaaseen ilman, että hänellä tarvitsee olla muuta kuin selain.  Vielä yksi yhdistävä tekijä, joka saa minussa aikaan wow-efektin on se, miten Lync-kokouksessa voi suoraan avata OneNote-kokousmuistion, joka on heti jaettavissa osallistujien kesken ilman lisäpainalluksia.

Moottoritie on kuuma – ja puhelimella voi osallistua Lync-neuvotteluihin

Monet palaverit voidaan pitää Lync-kokouksina, mutta joskus tulee eteen tilanteita, jolloin pitäisi pystyä olemaan kokouksessa läsnä pelkällä puhelimella, esimerkiksi moottoritietä kiitävästä autosta. Miten tämän haasteen ratkaisee Office 365 Lync Onlinessä? Uutena toiminnallisuutena olemme Sulavassa ottaneet käyttöön omassa Lync Online -palvelusamme InterCall Audio -ratkaisun. Tällä InterCallin ratkaisulla osallistujat voivat liittyä neuvotteluihin puhelinverkon kautta soittamalla itsensä puhelimella mukaan neuvotteluun kutsussa mainitun sisäänsoittonumeron kautta. Tai neuvottelun pitäjä voi soittaa neuvottelusta halutun osallistujan puhelinnumeroon. Tämä toiminnallisuus laajentaa Lync Online -neuvottelupalvelun käytön ulkoisten ja ilman internet-yhteyttä olevien osanottajien kanssa. Käyttöönoton jälkeen palvelusta maksetaan vain käytettyjen minuuttien mukaan. Haluamme tässäkin asiassa auttaa asiakkaita ja tarjoamme palveluamme InterCallin käyttöönotossa. Kysy lisää!