Päivä Sulavana – Kummipäivä opiskelijan silmin

kummipäivä 2018


Päivä Sulavana – Kummipäivä opiskelijan silminSulava järjesti 18. joulukuuta ensimmäistä kertaa Kummipäivä-tapahtuman yhdessä filosofi Esa Saarisen kanssa, jonne kutsuimme korkeakoulu- ja AMK-opiskelijat viettämään työpäivän Sulavan asiantuntijoiden matkassa. Toni Pitkänen oli yksi päivään osallistuneista opiskelijoista. Mitkä fiilikset?

Esa Saarinen ja Aki Antman

Filosofi Esa Saarinen ja Sulavan toimitusjohtaja Aki Antman

Kummipäivähän sujui aika Sulavissa merkeissä 😉 Sulava lähti kokeilemaan Kummipäivällä jotain aivan uutta. Uutta siinä mielessä, että en ole koskaan kuullut yhdenkään yrityksen järjestävän Kummipäivän kaltaista tutustumista yritykseen osana rekrytointia.

Kuulin Sulavan Kummipäivästä ammattikorkeakouluni opinto-ohjaajan kautta. Ajatuksena Kummipäivä oli mielenkiintoa herättävä. Tästä innostuneena päätin tutustua tarkemmin yritykseen, henkilöstöön ja yrityksen yleiseen ulosantiin. Tämän jälkeen tiesin, että haluan olla osallisena Kummipäivässä.

Kysymyksiä päivää kohtaan oli useita. Millaisia työntekijät ovat? Mitä kaikkea teemme päivän aikana? Saanko tarpeeksi tietoa yrityksestä ja sen työntekijöistä päivän aikana?

Vastaus kaikkiin kysymyksiin oli positiivinen. Sulavan työntekijät olivat jokainen erittäin lämminhenkisiä ja he saivat heti ensimetreistä asti oloni tuntumaan tervetulleeksi. Sulavan ilmapiiri oli kotoisa, kannustava ja innostava.

Päivä alkoi Kaivohuoneelta aamupalan merkeissä, jonne saavuin ensimmäisten joukossa. Taisin jopa olla toinen ”kummitettava” joka saapui paikalle. Vastassa oli useampi ”kummittaja” ja tilaisuuteen saapui tasaisella tahdilla lisää ihmisiä koko ajan. Tapasinkin pian saapumiseni jälkeen kummini Timon ja Suvin ja heippojen jälkeen tiesinkin, että tämä päivä tulee olemaan onnistunut. Kemiat kohtasivat ja kummieni kanssa oli helppo jutella. Jännittynyt lataus, joka minulla oli paikalle saapuessani, oli tipotiessään.

Vietin päiväni markkinoinnin ja viestinnän ihmeellisessä maailmassa nauttien kummieni ratkiriemukkaasta seurasta. Päivän aikana läpikäytäviä asioita olivat yrityksen sisäisen viestinnän tehokas hyödyntäminen ja analytiikan hyödyntäminen markkinoinnissa.

Päivän aikana sain kokea millainen on Sulavalainen yhteishenki, joka sai työntekijät tuntumaan yhdeltä isolta perheeltä. Tämä on mielestäni työympäristön yksi tärkeimmistä elementeistä. Työn pitää olla mielekästä ja työkavereiden kanssa bondaus on tärkeää. Näin ei tarvitse tehdä päivääkään töitä elämänsä aikana, on vain harrastus perheen parissa mistä saa rahaa.

Kokonaisuutena Kummipäivä oli erittäin onnistunut. Lähdin liikenteeseen avoimin mielin, odotuksia ei käytännössä ollut. Sulava kuitenkin räjäytti pankin. He tekivät päivästä ikimuistoisen kokemuksen. Kokemuksen, joka on arvokkaampi kuin kasa kultaa. Heidän avullaan opin paljon itsestäni ja siitä, miten pystyn lähtemään kohti tavoitteitani.

Koko päivän kruunasi filosofi Esa Saarisen puheohjelma, joka kiteytti paljon tärkeää asiaa niin ihmissuhteista kuin työelämässä tapahtuvasta kanssakäymisestä. Kummipäivästä jäi päällimmäisimpänä ajatuksena käteen: ”Toivottavasti voin kutsua itseäni tulevaisuudessa Sulavalaiseksi”.

Kiitos, että sain olla päivän verran Sulavalainen!

Ps. Irtokarkkihyllystä ja jäätelöaltaasta olen vähän kateellinen.

 

Mikä ihmeen Kummipäivä? Lue siitä lisää