Palvelinten varmistaminen pilveen, Azure Backup


Palvelinten varmistaminen pilveen, Azure BackupNauhat, Robotit, nauhakierrot ja investoinnit – varmistukseen liittyen – jäävät historiaan käytettäessä Azure Backup -palvelua.

Azure Backup on yksinkertainen ottaa käyttöön ja hallita. Paikalliseen tai virtuaaliseen palvelimeen asennetaan apuohjelma, jonka avulla palvelimen varmistuksen aikataulua, kohteita ja tiedostojen palautusta hallitaan. Palvelua puolestaan hallitaan Azuren hallintaportaalin kautta. Hallintaportaalista näet mm. tietovaraston täyttöasteen sekä yleisnäkymän koneista, jotka kyseistä varastoa hyödyntävät ja tietoja niiden suorittamista varmistuksista.

Azure Backup hallintakonsoli

Tiedot ovat tallessa. Paikallinen apuohjelma salaa varmistettavan tiedon ennen siirtoa palveluun ja palvelussa sitä säilytetään salattuna. Pilvipalvelun etuna on se, että tieto on varmistettu etäälle varsinaisesta konesalista, eikä sitä tarvitse erikseen siirtää parempaan suojaan onnettomuuksien varalta. Päätät itse kuinka usein haluat tietoja varmistettavan ja kuinka pitkään varmistuksia palvelussa säilytetään (maksimissaan 30 päivää).

Tiedon varmistamisen kustannukset ovat usein hankalia laskea, esim. muistitko varmasti ottaa huomioon lisenssit, laitteiston, nauhat, jne. Pienistä puroista syntyy joki. Azure Backupin hinnoittelu on yksinkertainen:

  • Noin 21 senttiä / GB varmistettavaa tietoa / kuukausi, ensimmäiset 5 GB ilmaiseksi
  • 12 kuukauden sopimuksella hinnaksi tulee noin 14 senttiä / GB varmistettavaa tietoa / kuukausi, ensimmäiset 5 GB ilmaiseksi

Tietoliikenteestä ei laskuteta erikseen ja muita kuluja palvelun käytöstä ei tule. Azure Backup pyrkii säästämään varastotilaa pakkaamalla varastoitavan tiedon ja tunnistamalla tiedostot, jotka ovat muuttuneet viime varmistuksen jälkeen.

Tällä hetkellä Azure Backupin apuohjelma on saatavilla Windows Server 2012 ja Server 2008 R2 SP1 -käyttöjärjestelmille. Apuohjelma kopioi tiedostoja, palvelimen tilaa se ei osaa varmistaa ilman palvelimen omaa varmistustyökalua, jolla palvelimen tilasta tehdään tiedosto. Esimerkiksi SQL-palvelimesta voidaan varmistaa levylle ajettuja varmuuskopiota.

Jos haluat tietää lisää Azure Backupista tai päästä kokeilemaan sitä käytännössä, ota yhteyttä.