Azure -pilvipalvelut

Azure on Microsoftin pilvikonesalipalvelu, joka tarjoaa Microsoftin konesaleista niin perinteisempiä IaaS-konesalipalveluja (virtuaalikoneet, virtuaaliverkot, tallennuspalvelut) kuin myös PaaS-tyyppisiä palveluja, joiden avulla rakennetaan nykyaikaisia sovelluksia Microsoftin pilvipalveluihin.

ASIANTUNTIJAT

YHTEYDENOTTOLOMAKE

MENETELMÄT

ESISELVITYS

Azure on Microsoftin pilvikonesalipalvelu, joka tarjoaa Microsoftin konesaleista niin perinteisempiä IaaS-konesalipalveluja (virtuaalikoneet, virtuaaliverkot, tallennuspalvelut) kuin myös PaaS-tyyppisiä palveluja, joiden avulla rakennetaan nykyaikaisia sovelluksia Microsoftin pilvipalveluihin.

 

Sulava tarjoaa Azureen kattavat palvelut määrityksestä, käyttöönotosta ja olemassa olevien palvelujen migraatiosta uusien palvelujen rakentamiseen ja palvelujen ylläpitoon. Lisäksi palveluvalikoimastamme löytyy Azure-ympäristön hallintamallin määrittäminen sekä erilaisia tietoturvaan liittyviä katselmointeja.

 

Jos asiakas on siirtämässä olemassa olevia palveluja Azureen, työ aloitetaan yleensä esiselvityksellä, jonka tavoitteena on käydä läpi ja dokumentoida olemassa olevat palvelut, sopia yhdessä asiakkaan kanssa migroitavat palvelut ja kunkin palvelun migraatiotapa, ja laatia alustava toteutussuunnitelma migraatiolle.

 

Palvelujen siirto voidaan toteuttaa sellaisenaan, ns. Lift-and-shift-siirtona, tai esiselvityksen aikana voidaan myös suunnitella olemassa olevien IaaS-tyyppisten palvelujen muuntaminen hyödyntämään nykyaikaisempia PaaS-tyyppisiä palveluja Azuressa.

 

Esiselvityksessä huomioidaan yleensä myös Azure-perusmääritysten, kuten tarvittavan Azure-tilauksen tai –tilausten määrittäminen, Azure AD –hakemiston liittäminen tilaukseen sekä käyttäjätunnusten ja käyttöoikeuksien määrittäminen, verkon perusmääritysten tekeminen yms.

TOTEUTUS

 

Sulava toteuttaa kaikenlaisia Azuren palveluihin perustuvia ympäristöjä:

 

  • Perinteiset virtuaalikone- ja virtuaaliverkkoympäristöt (IaaS-palvelut)
  • Azureen toteuttavat sovellusympäristöt – mobiili-, Web- ja tietokantasovellukset
  • Tietokanta- ja tietovarastototeutukset
  • IoT-toteutukset
  • Koneoppimiseen ja tekoälyyn perustuvat toteutukset
  • Ympäristön ja yksittäisten palvelujen hallinta- ja valvontaratkaisut

 

Azure-toteutukset ovat pääsääntöisesti asiakaskohtaisia, erikseen suunniteltavia ja arvioitavia ratkaisuja. Toteutusprojektien lisäksi voimme myös määrittää ja dokumentoida asiakkaan Azure-ympäristön hallintamallin sekä tehdä erilaisia tietoturvaan ja tietosuojaan liittyviä katselmointeja ja katselmoinnin perusteella esitettyjen suositusten toteutuksen.

 

TOIMINTATAVAN MUUTOS JA KOULUTUS:

 

Toteutusprojektien yhteydessä koulutamme ympäristön pääkäyttäjät ja ylläpitäjät ympäristön hallintaan tarvittaviin tehtäviin. Tämän lisäksi tarjoamme myös sekä aikataulutettuja että asiakaskohtaisia Azure-koulutuksia niin kehittäjille kuin ylläpitäjille.  

 

 

 

JATKUVAT PALVELUT

 

Sulava voi hoitaa asiakkaan Azure-ympäristöjen ylläpidon ja hallinnan. Työ kattaa ympäristön operatiivisen valvonnan, ympäristön tarvittavat päivitys- ja varmistustoimenpiteet sekä erilaiset määritykset ja muutokset, joita ympäristöön tarvitaan. Osana Azure-ympäristön jatkuvaa palvelua Sulava myös pitää asiakkaan avainhenkilöt tietoisina Azure-ympäristöön tulevista muutoksista ja päivityksistä sekä uusista palveluista, joita asiakas voi hyödyntää oman liiketoimintansa tehostamiseen.  

REFERENSSIT

 Kuopion Energia

 

Sulava toteutti Kuopion Energialle Azure-hallintamallin käyttöönoton. Yritys pystyy nyt hallitusti ottamaan käyttöön Azureen perustuvia pilvipohjaisia konesalipalveluja ja hallinnoimaan palveluja järkevästi ja turvallisesti.

 

LUE LISÄÄ

 Hansel Oy

 

Sulava auttoi Hanselia tuottamaan uuden verkkopalvelun Azureen ja siirtämään nykyisiä verkkopalveluita paikallisesta konesalista pilveen. Muutoksella saatiin mm. joustavuutta ja ketteryyttä.

 

LUE LISÄÄ

 Lindström Oy

 

23 maaorganisaatiota ja yksi O365-ympäristö – näin Sulava vei Lindströmin pilveen

 

LUE LISÄÄ