Windows Autopilot – Modernia laitehallintaa sulavasti

Windows Autopilotin avulla Windows 10 -laitteet saadaan nopeasti käyttöön itsepalveluperiaatteella ja laitteiden koko elinkaarta voidaan hallita pilvestä Windows Autopilot -teknologian avulla.

Windows Autopilotin käyttöönotto tuo yritykselle monenlaisia etuja niin rahallisesti, resurssillisesti kuin ajankäytöllisesti. Laitteiden käyttöönotosta ja hallinnasta tulee jouhevampaa. Henkilöstö pääsee tekemään tuottavaa työtä ketterämmin ja nopeammin ja IT-asiantuntija pystyy keskittymään enemmän lisäarvoa tuottaviin tehtäviin.

Perinteisessä työasemien hallintamallissa syntyy suuria kuluja esimerkiksi laitteiden käyttöönotosta sekä käyttöjärjestelmän levynkuvien (image) mallintamisesta, päivittämisestä ja laitteiden käyttöönotosta. Lisäksi laitteiden saaminen uusille työntekijöille on kohtuuttoman hidasta – kuten myös esimerkiksi rikkoontuneen laitteen korvaaminen uudella.

 

Windows 10 -laitteet saadaan nopeasti käyttöön itsepalveluperiaatteella ja laitteiden koko elinkaarta voidaan hallita pilvestä Windows Autopilot -teknologian avulla. Lisäksi Windows Autopilot mahdollistaa myös Windows 7 -> Windows 10 päivitykset.

Kuinka MTV modernisoi IT- ja työntekijäkokemuksensa haastavassa mediateollisuudessa, jolta vaaditaan jatkuvasti kiihtyvää ketteryyttä? Katso video!

Lue MTV:n muutoksesta lisää

 

Windows Autopilotin tuomat edut yritykselle

 

Windows Autopilotin käyttöönotto tuo yritykselle monenlaisia etuja niin rahallisesti, resurssillisesti kuin ajankäytöllisesti. Laitteiden käyttöönotosta ja hallinnasta tulee jouhevampaa. Henkilöstö pääsee tekemään tuottavaa työtä ketterämmin ja nopeammin ja IT-asiantuntija pystyy keskittymään enemmän lisäarvoa tuottaviin tehtäviin.

 

Säästöjä modernilla käyttöönotolla

 

Suoria rahallisia säästöjä käyttöönotosta syntyy muun muassa, kun perinteisestä laitteidenhallinnasta tutut kulut käyttöjärjestelmän levynkuvien (image) mallintamisesta ja päivittämisestä jäävät taakse. Laitteiden esiasennuksesta ei synny kuluja ja pilveen siirtymällä päästään eroon sovelluspaketoinnista. Käyttöönotoihin kuluva aika on minimaalinen, kiitos virtaviivaisen itsepalvelumallin. Perinteistä paikallista infrastruktuuria voidaan vähentää, kun hallinta on pilvessä.

 

Nopeammin ja enemmän tuottavaa työtä

 

Työntekijät saadaan Windows Autopilotin ansiosta nopeammin tuottavaan työhön, kun työympäristöt on sekä helppo ottaa käyttöön että muokata nopeasti yrityksen ja työtehtävien tarpeiden mukaan laitteen sijainnista riippumatta. IT-asiantuntija voi keskittyä yritykselle enemmän lisäarvoa tuottaviin tehtäviin kun aika ei kulu laitteiden hankintaan, esiasennuksiin ja hallintaan.

 

Laitteet otetaan nopeasti käyttöön itsepalveluperiaatteella ja laitteiden koko elinkaarta voidaan hallita pilvestä. Hallintajärjestelmä mahdollistaa laitteiden hallinnan ja sovellusjakelun laitteen koko elinkaaren aikana. IT-asiantuntija pystyy hallitsemaan myös laitteet, jotka ovat perinteisten keinojen tavoittamattomissa tai joita ei ole kustannustehokasta ylläpitää esimerkiksi laitteen tyypin, sijainnin ja yhteyksien vuoksi.

 

Henkilöstölle malli antaa paremman ja nopeamman käyttökokemuksen niin toimistolla kuin liikkeellä ollessa. Työntekijän on mahdollista hankkia uusi laite itse ja laitteen ohjattu käyttöönotto vie työntekijältä vain puolisen tuntia, jonka jälkeen hän on valmis jatkamaan töitään. Käyttäjät pääsevät tarvittaessa myös paikallisiin verkkojakoihin ja tulostimiin.

 

Turvallisuudesta tinkimättä

 

Turvallisuuteen liittyvät tekijät on hoidettu ensiluokkaisesti. Identiteetin- ja tiedon suojaus, tiedon luokittelu ja tiedon vuotamisen estäminen luotettujen sovellusten ulkopuolelle, murtojen havaitseminen, haittojen torjuminen sekä identiteetin suojaus toteutetaan kehityksen kärjessä olevilla pilvipohjaisilla tuotteilla, jotka turvaavat yrityksesi.

YHTEYDENOTTOLOMAKE

WINDOWS AUTOPILOTIN KÄYTTÖÖNOTON PILOTOINTI – VAIHEISTUS PÄÄPIIRTEITTÄIN

VAIHE 1 – LAITTEET JA KOHDERYHMÄ

 

Selvitetään mahdollinen Microsoftilta saatava tuki hankkeeseen, valitaan pilotin kohderyhmä ja valitaan projektissa käytettävät laitteet (n. 10kpl), jotka ovat mielellään erilliset normaalista toimistokäytöstä.

PERUSKONFIGURAATIO

 

Asiakkaan nykyiseen Microsoft 365 -ympäristöön perustetaan Windows 10 Modern Workplace -konseptin mukainen konfiguraatio. 

 

VAIHE 3 – WINDOWS AUTOPILOT KÄYNNISTYS

 

Järjestetään käyttöönottotyöpaja ja toimitetaan ohjeistus pilottiin osallistuville. Käydään läpi Windows Autopilotin toimintaa asiakkaan ympäristössä.

 

 

VAIHE 4 – TUETTU TESTAUSVAIHE

 

Asiakas testaa Windows Autopilot -laitteilla ympäristön toimivuutta, ja rajoituksia. Testausvaiheen aikana Sulava tukee testikäyttäjien toimintaa projektin alkuvaiheessa sovittuun työmäärään asti.

VAIHE 5 – YHTEENVETO JA JATKOTOIMENPITEET

 

Yhteenvetotyöpaja, jossa käydään läpi muun muassa projektin kokemuksia, tuotantokäyttöönoton valmistelu, laitteiden hankintaprosessin määritys sekä sovellusjakelu ja paketointi.

.

REFERENSSIT

 MTV & Windows Autopilot

 

MTV modernizes its IT and employee experience with Windows Autopilot and Surface laptops with help from Sulava.

 

LUE LISÄÄ