Muut Microsoft-pilvipalvelukäyttöönotot

Mistä on kyse?

Yhä useampi käyttäjä ottaa työpaikalle mukaan omia päätelaitteitaan, kuten tabletteja ja älypuhelimia. Riippumatta siitä, ovatko nämä päätelaitteet käyttäjän tai yrityksen omistamia, on Windows Intunen tavoite yksinkertaistaa niiden hallintaa ja parantaa päätelaitteiden tietoturvallista käyttöä kustannustehokkaalla tavalla.

Windows Intune on Microsoftin pilvipohjainen hallintajärjestelmä PC-tietokoneille sekä Windows Phone-, iPhone-, iPad- ja Android-laitteille. Windows Intune koostuu kahdesta osa-alueesta: Teknisestä, pilvipohjaisesta hallintaratkaisusta sekä halutessa myös Windowsin ylläpitokäyttöoikeudesta työasemiin.

Mitä mahdollistaa?

Palvelus sisältää nykyisellään mm. seuraavat toiminnot:

 • Etätuki – käyttäjän työasema voidaan ottaa etähallintaan esimerkiksi käyttäjän opastamiseksi tai ongelmien selvittämiseksi
 • Integrointi Active Directoryyn ja mahdollisuus kertakirjautumisen käyttöönottoon
 • Hallittavien laitteiden ryhmittely hallinnollisten tarpeiden mukaisesti sekä käyttäjätunnusten linkittäminen laitteisiin käyttäjäkohtaisen hallinnan mahdollistamiseksi
 • Ohjelmisto- ja laitteistoinventaario
 • Ohjelmistojakelut (perinteiset Windows-sovellukset ja Windows 8 -sovellukset, iOS, Android)
 • Päivitysten hallinta
 • Sovellusportaali sovellusten asennusta varten ja käyttäjän toimesta tapahtuvaan päälaitteiden liitämiseen hallinnan piiriin
 • Tehtävien suoritus etänä (esimerkiksi tietokoneen uudelleenkäynnistys)
 • Turvallisuuskäytäntöjen hallinta
 • Työasemien valvonta ja hälytykset
 • Virusten ja haittaohjelmien torjunta, palomuurin hallinta

Mitä käytännössä?

Huolella tehty Windows Intune-palvelun käyttöönotto jakaantuu kahteen osaan:

Windows Intune Business Casen rakentaminen

Autamme arvioimaan Windows Intune- hankinnan Business Casen. Sen keskeisiä elementtejä ovat nykyinen Microsoft-sopimustilanne, siihen pohjaustuvat hankintatavat ja päätelaiteympäristön ja sen hallinnan kehittämisen tavoitteet. Tuloksena ovat TCO-laskelma sekä hankinnan strategiset perustelut sekä heikkoudet ja vahvuudet.

Windows Intune Käyttöönotto

Windows Intune käyttöönotto koostuu suunnittelutehtävistä, joissa käydään läpi hallintapolitiikat sekä palvelun eri osa-alueiden käyttöönotto ja konfigurointi. Suosittelemme projektin aluksi ns. ”Solution Alignment- työpajaa, jossa käydään läpi tavoitteet, ratkaisun sopivuus ja määritetään tarkemmin toteutuksen vaatimukset esimerkiksi käyttäjähallinnan osalta.

Sulavan monipuolinen kokemus Microsoft-kokonaisarkkitehtuureista sekä Microsoftin pilvipalveluiden hyödyntämisestä sekä asiakkaan liiketoiminnan ymmärrys mahdollistaa myös asiakkaan työasema-arkkitehtuurin suunnittelun ja tehokkaan Intune-käyttöönoton.

Miksi Sulava?

Pilvipalvelut mahdollistavat perinteisesti omassa tai ulkoistajan konesalissa suoritettavien infrastruktuuripalvelujen perustamisen tai siirtämisen pilveen. Kun pilven ja asiakkaan verkko yhdistetään, tulee pilvestä yksi asiakkaan toimipisteistä.

Aiheeseen liittyviä blogikirjoituksia