Parempi tapa ostaa paketti-intra

lähetystorni


Parempi tapa ostaa paketti-intraPari vuotta sitten SharePoint-maailmassa oltiin murheen alhossa. Viisitoista vuotta vanhat tiimisivustot ruksuttivat raskailla palvelimilla tuottaen megatavukaupalla HTML:ää hitaiden selainten piirrettäväksi. Vaikka SharePointia käytettiin yleisesti intranet-ratkaisuna, tuote tarjosi yllättävän vähän valmista viestinnällisen konserni-intran tarpeisiin. Näitä puutteita paikattiin erilaisilla raskailla lisäosilla ja paketeilla.

Syksyllä 2018 muutos aiempaan näyttää hurjalta. SharePointin käyttö on siirtynyt organisaatioissa käytännössä kokonaan Office 365:een, jolloin palvelinten silittelyyn ei enää tarvitse käyttää aikaa vaan SharePointin saa käyttöön napin painalluksella. Tiimisivustojen kanssa ei enää juuri puuhata, koska ne ovat osa Teamsia, joten SharePoint-asioissa paino on taas enemmän intra-tekemisessä.

Toisena isona asiana Microsoft on laittanut koko SharePointin käyttöliittymäkerroksen uusiksi. Moderneiksi nimetyt sivustomallit latautuvat murto-osassa aiemmasta, käyttävät viimeisimpiä web-standardeja ja skaalautuvat nätisti eri päätelaitteisiin. Jos jotain puuttuu, SharePoint on modernien sivustojen maailmassa helposti laajennettavissa. Microsoft-salatieteilyn sijasta laajennosten tekeminen onnistuu nyt yleisillä frontend-kehityskäytännöillä.

Modernilla viestintäsivustolla teet tyylikkäitä intran osasivustoja, ja hubisivustoilla yhdistät sivustoja isommiksi kokonaisuuksiksi. Kanssamme isotkin konsernit ovat saaneet muutamassa päivässä näyttävää valmista aikaiseksi modernien sivustojen maailmassa.

Uusi SharePoint-maailma vie pohjan pois valmiilta paketti-introilta, sillä SharePoint on nyt itsessään valmis intranet-alusta. Hyödyntämällä vakiotoimintoja mahdollistat alustan automaattisen päivittymisen ja uusien toimintojen nopean hyödyntämisen.

Intranettien toteutuksessa tekniikka onkin vihdoin siirtymässä taka-alalle, ja projekteissa päästään pohtimaan kuinka informaatioarkkitehtuurin suunnittelu, sisällön ajantasaisena pitäminen ja uuden intran lanseeraus hoidetaan onnistuneesti.

Sulava Fast on satojen käyttöönottojen hioutunut malli intra-projektin läpiviemiseksi. Toteutuksessa hyödynnetään taitavasti SharePointin vakiotoimintoja, mitään turhaa lisäämättä ja mitään olemassa olevaa poistamatta.