Näin teet tietoturvan koko henkilöstölle tutuksi

Aihe: Näin teet tietoturvan koko henkilöstölle tutuksi
Puhuja: Marko Mikkola

 

”Tietoturva kuuluu kaikille” tai ”älä avaa epäilyttäviä liitetiedostoja” – helppo sanoa ja opettaa ihmisille, mutta mitä ne oikeasti tarkoittavat? Päästäänkö kyseisillä lauseilla haluttuun lopputulokseen eli siihen, että jokainen työntekijä kokee tietoturvan osaksi päivittäistä työtä ja osaa toimia oikein tilanteessa, jossa hän ei ole varma siitä, mikä on epäilyttävä liitetiedosto ja mikä ei.

 

Miten järjestää tietoturvakoulutuksen kokonaisuus, jossa oppijaa ei heitetä epämukavuusalueelle, vaan ohjataan vyöhykkeelle, jossa uuden oppiminen on mahdollista? Tällä alueella oppija kokee saavansa uusia tietoja ja taitoja, joita hän voi hyödyntää päivittäisessä työssään ja kotona. Tietoturva ei ole vain nippu mystisiä akronyymejä, joiden ymmärtämiseen tarvitaan vuosikymmenten kokemus. Parhaimmillaan se on vain asioiden oikeanlaista ymmärtämistä ja kyvykkyyttä pyytää apua, jos omat taidot eivät riitä.

 

Tässä webinaarissa asiantuntijamme Marko Mikkola käsittelee lisää näitä kahta asiaa:
tietoturvan kouluttamista ja tietoturvasta tiedottamista

  • Mikä ero on kouluttamiselle ja tiedottamisella?
  • Mitä kouluttaa ja mitä tiedottaa tietoturvasta?
  • Millainen voisi olla yrityksen hyvä tietoturvakoulutus?

 

Webinaari pohjustaa Markon 4-osaisen tietoturva-blogisarjan kahta ensimmäistä blogia, jotka julkaistaan lokakuun aikana. Tämän webinaarin jälkeen tulee blogisarjan kaksi viimeistä blogia, joiden pohjalta Marko pitää myös webinaarin 4.12. Blogisarjan kahdessa viimeisessä blogissa Marko luo katsauksen siihen mitkä tekijät ovat nettirikosuhrikokemuksen taustalla ja kuinka nettirikosuhrikokemukset kasautuvat, sekä pohtii kuinka yritysten tietoturvaa voidaan parantaa ihmisten avulla.

 

Lue Markon blogisarjan ensimmäinen blogi ”Tietoisuus lisää tuskaa, tieto ei” ja toinen blogi ”Saisinko yhden tietoturvakoulutuksen, kiitos”.

Webinaaritallenne 7.11.2019

Webinaari