Risto Nikula – uusi kouluttaja pohjoisesta!


Risto Nikula – uusi kouluttaja pohjoisesta!Hei! Dearvva! Tiervâ! Tiõrv!

Leppoisa mies Lapista, tietokoneharrastaja muksusta lähtien, kouluttaja tunteen palosta.

Nimeni on Risto Nikula ja olen uusi kouluttaja. Olen lähtöisin Pohjois-Lapista ja useamman mutkan kautta päätynyt tänne pääkaupunkiseudun välimerelliseen lämpöön.

Tietotekniikka on ollut varhaisin harrastukseni puusepäntöiden ohella. Harrastus lähti siitä, kun täytyi saada ensimmäinen oma tietokone Doom-tietokonepeliä varten. Seuraavaksi opeteltiin, kuinka mokoma saadaan silloisella DOS 6.22 -käyttöjärjestelmällä käyntiin. Hieman myöhemmin sitä jo huomasi puolen pitäjän kyselevän vinkkejä tietokoneen käyttöön liittyen.

Kuinkas ollakaan, harrastuksesta tuli työ. Opiskelin ensin tietokoneasentajaksi ja siitä tietotekniikan insinööriksi. Opiskelu jatkuu edelleen työn ohessa, ja tavoitteinani on saada Teknologiaosaamisen johtamisen YAMK-tutkinto valmiiksi ja jatkaa siitä kehittämään pedagogista osaamista.

Olen ollut työhistorian saatossa monipuolisissa IT-alan tuki- ja ylläpitotehtävissä niin julkisella kuin yksityisellä sektorilla. Tämän kokemuksen kautta saatu ymmärrys arkipäivän ongelmista tietotekniikan parissa ja kova halu auttaa ihmisiä saivat minut ryhtymään aikoinaan kouluttajaksi. Urani kouluttajana alkoi Microsoft-tuotteiden parissa ja hyvin nopeasti löysin itseni SharePointin sekä muiden järjestelmien toimitusprojekteista muun muassa koulutussuunnittelijan, konsultin ja käytännön hands on -kouluttajan rooleissa. Palkitsevinta minulle on, kun ahaa-elämys syttyy kurssilaisen kasvoille, tai kun oma kädenjälkeni näkyy projektissa ja sen jouhevassa jalkautuksessa.

Työn ohessa olen hankkinut muun muassa seuraavat sertifikaatit: Microsoft Certified Trainer, Microsoft Office Master Specialist, MCTS, MCITP, MCSA ja ITIL Foundation.

Tulen toimimaan kouluttajan ja konsultin roolissa. Toimintani teknisen viitekehyksen muodostavat tällä hetkellä Office, Office 365, SharePoint sekä Windows.

IT-ala ja käytettävät työvälineet kehittyvät huimaa tahtia. Tämän jatkuvan muutoksen mukanaan tuoman epävarmuuden yli pääseminen ja ammattitaidon jatkuva kehittäminen vaativat oikeanlaista asennetta ja oikeaa näkökulmaa oppimiseen. Näitä ominaisuuksia Onsightin huippuammattilaisilta löytyy, ja olen ylpeä päästessäni työskentelemään ja kehittymään tällaisessa tiimissä.

Odotan innolla, että pääsen antamaan oman panokseni sekä yrityksen että asiakkaidemme menestyksen eteen. Tervetuloa leppoisille kursseilleni oppimaan!

Minua voi pingata seuraavien kanavien kautta:

Sähköposti: Risto@sulava.com

Twitter: @ristonikula

Linkedin: https://fi.linkedin.com/in/ristonikulaJunior Consultant. Jaakko keskittyy erityisesti työasemiin sekä järjestelmiin modernin laitehallinnan työkaluilla ja niihin liittyvillä ratkaisuilla.