Ignite 2018, päivä 4 – salasanaton kirjautuminen

Ignite 2018 lava


Ignite 2018, päivä 4 – salasanaton kirjautuminenOrlando, päivä 4. Nyt alkaa jo jaloissa tuntua tapahtuman suuruus. Konferenssikeskuksen päästä päähän matkaa tulee yli 1.5 km, ja päivän mittaan sessioilta toiselle siirtyessä kävelyä ehtii kertyä. Keskimäärin päivässä on tullut käveltyä reilusti yli 10 km kaiken kaikkiaan.

Neljännen päivän sessioissa mielenkiintoisimmaksi asiaksi nousi käyttäjien salasanaton kirjautuminen. Salasanat ovat olleet sekä käyttäjien että ylläpidon murheenkryyni jo vuosikymmeniä. Salasanan pitäisi olla riittävän hyvä ja vahva, sekä tietysti pituudeltaan riittävä. Toisaalta olisi mukavaa, jos salasana olisi helppo muistaa.

Käyttäjien salasanoja joutuu kuitenkin valitettavan usein vääriin käsiin, tavalla tai toisella. Tutkimusten mukaan organisaatioihin tehdyissä tietomurroissa 70-90% tapauksista on käytetty validia käyttäjätunnusta ja salasanaa hyväksi käyttäjän, jonka tunnuksista on kyse, tietämättä. Tämän vuoksi salasanoista luopuminen, tai ainakin niiden käytön vähentäminen, tulee olemaan iso asia.

Miten salasanaton autentikointi sitten toimii?

Perustasolla käyttäjän kone on rekisteröity Azure AD:hen ja käyttäjän täytyy enrollata itsensä käyttämään systeemiä omalta koneeltaan.

Tämän jälkeen käyttäjä kirjautuu koneelleen käyttäen PIN-koodia, sormenjälkeä, kasvontunnistusta tai muuta tapaa ja tämän lisäksi hyödyntää Aunthenticator-sovellusta mobiililaitteessaan. Eli käyttäjän kirjautuminen onnistuu vain laitteelta, joka on määritelty käyttäjän osalta mahdolliseksi laitteeksi. Lisäksi toisen tason autentikointi tehdään mobiililaitetta käyttäen.

Torstai-iltana Orlandossa oli vuorossa myös konferenssin pääjuhla, joka järjestettiin Orlandon Universal-huvipuistossa. Tarjolla oli ruokaa ja juomaa, sekä vapaa pääsy kaikkiin laitteisiin. Valitettavasti ukkoskuurot sotkivat hieman ja niiden takia osa laitteista oli välillä suljettuna. Tästä huolimatta tunnelma oli korkealla ja ihmiset iloisia.

 

Tule kuulemaan Ignite 2018 suurimmat uutiset Sulavan asiantuntijoilta

 

4. lokakuuta järjestämme webinaaripäivän, jossa asiantuntijamme kertaavat Ignite 2018 kuulumiset ja johdattavat teidät lanseerattuihin uudistuksiin ja uutuuksiin.

Mitkä olivat suurimmat uudistukset? Onko luvassa suuria muutoksia? Oliko Ignite hyödyllinen seminaari?

Katso webinaarin aiheet ja tule mukaan!Heikki Bergius on toiminut yli 25 vuoden ajan erilaisissa tietotekniikan koulutus- ja konsultointitehtävissä. Uransa aikana hän on hankkinut laajaa osaamista ja kokemusta monista Microsoft- ja muista teknologioista. Nykyään hänen erikoisosaamisalueitaan ovat mm. Azure IaaS -tekniikat, Azure-hybridiratkaisut, System Center -tuotteet, Windows-palvelimet sekä erilaiset automatisoinnit ja vianetsintä.