SharePoint-sovelluskehityksen mullistava SharePoint Framework saatavilla tänään


SharePoint-sovelluskehityksen mullistava SharePoint Framework saatavilla tänäänMicrosoft julkaisi muutama tunti sitten tiedon SharePoint Frameworkin julkisesta saatavuudesta. Puolen vuoden Preview-vaiheen jälkeen, olemme nyt päässeet tuotantokäyttöön.

SharePoint Framework on merkittävä ponnistus SharePoint-tuoteryhmältä. Se mullistaa käyttöliittymäkerroksen kehityksen nykyaikaisella, avoimen lähdekoodin ratkaisujen mahdollistamalla tavalla. Näitä avoimen lähdekoodin ratkaisuja on esimerkiksi Node.js ja siihen liittyvä npm-sovelluspaketointi, Yeoman-templaatit, TypeScript – eli tyypitetty JavaScript, React ja Angular, tai mikä tahansa muu avoimen lähdekoodin JavaScript-kirjasto käyttöliittymän tuottamiseen mitä haluatkaan käyttää puolen vuoden päästä.

SharePoint Frameworkin avulla voit tehdä webosia sekä moderneihin tiimisivustoihin (Office 365 -ryhmiin), että perinteisiin SharePoint-sivuihin. SharePoint Framework mahdollistaa näiden webosien suorittamisen myös mobiiliappseissa kuten SharePoint-appsissa. SharePoint Frameworkin kehitys jatkuu välittömästi kohti SharePoint Framework -sivuja (vrt. Single Page App) sekä mallin on-prem saatavuutta SharePoint Server 2016 seuraavassa Feature Packissä toivottavasti jo tänä vuonna.

SharePoint Framework ei korvaa muutama vuosi sitten julkaistua SharePoint Add-in mallia, vaan laajentaa sitä käyttöliittymäkerrokseen keskittyneillä ominaisuuksilla. Se tulee kuitenkin olemaan hyvin näkyvä osa SharePoint-sovelluskehitystä, taustalla ovat Microsoft Graphin tarjoamat rajapinnat eri Office 365 -palveluihin sekä Azure AD:n tarjoama autentikaatio.

SharePoint-sovelluskehittäjillä onkin paljon oppimista tänä vuonna. Tulemme pitämään aiheesta ilmaisia seminaareja kevään ja kesään aikana!

Osasimme myös odottaa tätä julkistusta, joten ilmoittaudu nyt SharePoint Framework sovelluskehitys -kurssillemme.Olli on Microsoft MVP (Most Valuable Professional), MCM (Microsoft Certified Master) ja MCT (Microsoft Certified Trainer). Hän on Office 365- ja SharePoint-syväosaaja, joka organisoi Office 365 ja SharePoint User Group Finland-tapahtumia.