SulavaAkatemia 2020 hakee IT-alan superstaroja – tunnistatko itsesi?

Palaverissa sulavasti


SulavaAkatemia 2020 hakee IT-alan superstaroja – tunnistatko itsesi?Järjestämme jälleen ensi vuonna SulavaAkatemian. Akatemia on Sulavan sisäinen, puolen vuoden mittainen kiihdytyskaista konsultiksi, eli koulutusohjelma, joka on suunnattu vastavalmistuneille tai valmistumisen kynnyksellä oleville tuleville superosaajille. Koska kukaan ei tiedä, millaisia tulevaisuuden superosaajat ovat, haemme nyt osallistujia varsin laajalla spektrillä! Olemme kuitenkin kandidaattien puolesta miettineet näihin liittyen 5 mahdollista esimerkkiprofiilia, joilla Sulava Akatemiaan ainakin kannattaa hakea.

Osaamisprofiili 1: PowerApps (2-3 osaajaa)

Oletko aina halunnut luoda mobiilisovelluksia, mutta et osaa koodata? Ei hätää, voit tehdä niitä PowerAppsilla! Ideaalinen kandidaatti on esimerkiksi kaupallisen koulutuksen saanut ”Maker”-henkinen osaaja, jolla on jo ymmärrystä yritystoiminnasta tai  organisaatioiden tuki- tai ydinliiketoimintaprosesseista.

Omakohtainen kokemus esimerkiksi kaupan kassalta, varaston logistiikasta, HR:stä tai finanssipuolelta  lasketaan eduksi, sillä työssäsi tulet kääntämään organisaatioiden prosessien puutteet sovelluskehitysideoiksi, jotka toteutat PowerAppsilla. Sinun ei tarvitse osata käyttää PowerAppsia valmiiksi, mutta tietokantaosaaminen ja ohjelmoinnin tai UI-suunnittelun perusteiden tuntemus on hyödyksi. Looginen ajattelukyky tässä hommassa on must – sovelluskomponenttien klikkailun ja raahailun lisäksi joudut takuuvarmasti kirjoittamaan if-lausekkeita.

Lue lisää ja hae tästä

Osaamisprofiili 2: M365-tietoturva (2 osaajaa)

Oletko kiinnostunut tietoturvasta ja tiedon suojaamisesta? Suositko käytännön tekemistä käsien heiluttelun sijaan? Sulavalla pääset työskentelemään uusimpien ja innovatiivisimpien työkalujen kanssa haastavissa ja ainutlaatuisissa ympäristöissä.

Toimenkuvassa avustat asiakkaita toimintojen käyttöönotoissa ja tietoturvallisuuden ylläpidossa tavoitteenasi havainnoida ja torjua potentiaaliset turvauhat. Tukenasi toimivat rautaiset tietoturvan ja Microsoft-palvelujen ammattilaiset, jotka tarjoavat avun kiperimmissäkin tilanteissa. Tämä paikka soveltuu etenkin henkilöille, jotka tähtäävät tulevaisuuden tietoturvaeksperteiksi!

Sovellut tehtävään erinomaisesti, jos tunnistat jo vahvuudeksesi jonkin seuraavista:

  • Paikallisen tai pilviympäristön hallinnointi
  • Identiteetinhallinta (esim. Active Directory tai Azure AD)
  • Microsoft EM+S-toiminnallisuudet
  • Ymmärrät tietoverkkojen ja tietoliikeenteen perusteet
  • Tunnistat alan termistön, kuten tietoturvauhka ja hakkeri!

 

Lue lisää ja hae tästä

Osaamisprofiili 3: Azure (2 osaajaa)

Seuraat pilvipalveluiden kehittymistä ja innostut kun kuulet, että joku pohtii palveluiden ja sovellusten siirtämistä julkiseen pilvipalveluun. Tiedät mitä virtuaaliverkko, IaaS, virtuaalipalvelin, kuormantasaus, IoT, hallintamalli, käyttäjäidentiteetti ja moni muu käsite tarkoittaa. Sinulla on teoreettinen ymmärrys Microsoft Azuresta ja tietoverkoista, ja olet tehnyt töitä palvelimien ja sovellusten kanssa paikallisessa ympäristöissä.

Haluat astua polulle, joka vie kohti järkeviä, toimivia, kustannustehokkaita ja tietoturvallisia toteutuksia ja unelmanasi on jokin päivä olla Azure-ratkaisujen suunnittelun ja toteutuksen kovin arkkitehti. Koulutustaustasi on luultavasti jollain tapaa tekninen.

Lue lisää ja hae tästä

Osaamisprofiili 4: Tietotyö/digitalisaatio (3-6 osaajaa)

Olet sulavasanainen asiakasrajapinnassa toimiva henkilö, jolla pysyy kädessä niin tussi kuin PowerPointkin. Sinulla on pirteitä näkemyksiä toimintakulttuurin ja työympäristön tulevaisuudesta ja saat asiakkaan innostumaan muutoksesta. Sytyt työpajojen vetämisestä, kouluttamisesta, ongelmanratkaisusta ja esimerkiksi palvelumuotoilusta tai muutoksen viestinnästä.

Olet käyttänyt omakohtaisesti Teamsia, Slackia tai jotain muuta digitaalista tiimityökalua ja todennut sen edut työn tuottavuudelle. Sulavan näkemyksen mukaan modernin tiimityön kaunein väline on Microsoft Teams, joten tulet työskentelemään keskeisesti Teamsin avulla ja kehittämään sen käyttöä yhdessä asiakkaiden kanssa.

Lue lisää ja hae tästä

Osaamisprofiili 5: Liiketoiminnan kehittäminen (1-2 osaajaa)

Tässä roolissa autat asiakkaita kehittämään omaa liiketoimintaansa Microsoft Dynamics ja Power BI -teknologioiden avulla. Käytännössä nämä sovellukset kattavat kaiken yritystoiminnan mallintamisen, visualisoinnin, optimoinnin ja tietopohjaisen päätöksenteon, oli kysessä sitten myynti, markkinointi, HR, talous tai esimerkiksi asiakaspalvelu.

Kentän laajuuden vuoksi emme odota minkään teknologian tai edes data-analytiikan hallitsemista etukäteen, vaan senkin edestä draivia päästä tekemään ja ratkaisemaan erilaisia ongelmia. Odotamme sinulta kuitenkin kykyä luoda päässäsi malleja sekä hahmottaa kokonaisuuksia. Sinulla on tekninen tai analyyttinen koulutustausta ja pystyt toimimaan yllättävissä tilanteissa.  Tyypillisessä projektissa vedät yhdessä kokeneempien konsulttien kanssa koulutuksia, workshoppeja ja teet asiakkaalle raportteja sekä toteutat tietovarastoja – ideaalikandidaatilta löytyy täten halukkuutta myös esiintyä ja toimia kouluttajana.

Lue lisää ja hae tästä

Yleisesti

Sulavan missionahan on tuottaa asiakkaillemme parempaa työelämää. Varmaa on, että siihen tarvitaan kahta asiaa – Microsoftia sekä intohimoa työelämän kehittämiseen.  Näin ollen hyvä kandidaatti voi olla jotain ylläkuvatuista, niiden yhdistelmä tai vaikkapa työpsykologian opiskelija, jolla on mullistava näkemys siitä, miten Suomessa tulevaisuudessa tehdään töitä.

Lisäksi kaikille profiileille yhteistä on kyky aidosti kuunnella sekä tiedon jakamisen asenne – halu kehittää itseä ja muita. Koska uusi teknologia ja työelämä muuttuu hirvittävällä vauhdilla, kukaan ei pärjää yksin vaan kaikessa tekemisessä olet osa ketterää ja osaavaa tiimiä, joka yhdessä vie asiakasta kohti uutta teknologiaa ja työelämän muutosta.

Tutustu konsultin työhön ja Sulavaan, osallistu Kummipäivään!

21. marraskuuta Sulava järjestää Helsingissä Kummipäivän. Tervetuloa mukaan opintojen loppuvaiheessa oleva tai juuri valmistunut IT-alan korkeakoulu- ja AMK-opiskelija!

Vietät työpäivän Sulavan asiantuntijoiden matkassa todellisten asiakkaiden kanssa. Päivän aikana kummi on läsnä sinua varten. Voit kysyä kummilta mitä vain liittyen niin Sulavaan kuin IT-alalla työskentelyyn ja nähdä kuinka Microsoftin pilvipalveluita otetaan käyttöön ja hyödynnetään Suomen parhaissa ja tunnetuimmissa organisaatioissa.

Tutustu tarkemmin ja ilmoittauduKaroliina Partanen (ent. Harjanne) toimii Sulavalla Chief Experience Officerina (CXO). Hän vastaa asiakaskokemuksen viemisestä uudelle tasolle niin tarjooman kuin asiakas- ja työntekijäkokemuksenkin näkökulmasta.