Sulava ja Bilot lanseeravat uudenlaisen ylläpitopalvelun pilveen


Sulava ja Bilot lanseeravat uudenlaisen ylläpitopalvelun pilveenSAP:n ”Innovation Partner of the Year” ja Microsoftin kultakumppani Bilot sekä Microsoftin ”Country Partner of the Year 2013” Sulava ovat laajentaneet vuonna 2011 alkanutta yhteistyötään ja tuovat markkinoille uuden pilvitukipalvelun. Uudenajan tukipalvelu soveltuu jokaiselle Microsoftin pilvipalveluiden asiakkaalle. Palvelu on suunniteltu auttamaan asiakasta saamaan irti täyden hyödyn Microsoftin teknologioihin tekemistään investoinneista. Näin kertoo tänään julkaistu lehdistötiedotteemme. Laajan kysynnän vuoksi tarjoamme tukimallin, joka on aidosti suunniteltu pilvipalveluasiakkaiden ehdoilla ja tarpeisiin.

Vanhat mallit eivät enää toimi – asiakas lähinnä päätyy lypsylehmäksi

Perinteiset ylläpitomallit on suunniteltu ympäristöihin, joissa ylläpito keskittyy palvelutason takaamiseen, virheiden korjaamiseen ja päivitysten asentamiseen. Pilvessä kaikki tämä on Microsoftin vastuulla ja sisältyy asiakkaan maksamaan kuukausimaksuun. Asiakkaan ei yksinkertaisesti pilvipalveluissa kuulu maksaa kolmannelle osapuolelle sellaisista asioista, jotka ovat automaattisesti ja SLA-pohjaisesti Microsoftin vastuulla.

Microsoft päivittää pilvipalveluitaan jatkuvasti, uusia ominaisuuksia ja toiminnallisuuksia tulee vähintään kuukausittain. Me keskitymme ylläpitomallissamme siihen, että autamme asiakkaitamme hyödyntämään tehokkaasti Microsoftin lähes 10 miljardin dollarin vuosittaisen tuotekehitysbudjetin tuloksia. Erityisesti autamme asiakkaita saamaan uudet ominaisuudet käyttöön ja ymmärtämään pilven tarjoamat mahdollisuudet asiakkaan oman toiminnan kehittämiseen.

Office 365-tilauksesi kuukausimaksuun sisältyy mm. taattu 99,9% saatavuus, kaikki päivitykset, palveluiden tilan seuranta ja ticketöinti. Tekninen puhelintuki päivystää 24/7 –mallilla. SLA takaa ongelmaselvityksen E-planeissa kahdeksassa tunnissa. Microsoftilta voi halutessaan hankkia esimerkiksi Premier-sopimuksen kautta vieläkin nopeampia vasteaikoja ja laajempia tukipalveluita.

Älä siis maksa tuplasti perustuesta!

Uusi maailma, uudenlainen tukipalvelu

Microsoftin tuottavuusratkaisuiden liiketoimintajohtaja Jukka Veräväinen kommentoi uutta palvelua seuraavasti: ”Office 365 -pilvipalvelut tarjoavat asiakkaillemme mahdollisuuden ottaa todella nopealla aikataululla käyttöön uusia tuottavuusratkaisuja, joista esimerkkinä yhdistetyn viestinnän ratkaisut tulevat nopeasti liiketoiminnalle kriittisiksi. Tukipalveluiden tulee kehittyä jatkuvasti päivittyvän palvelun rinnalla. Siksi on tärkeää, että asiakkaillamme on asiantuntevia kumppaneita, jotka aktiivisesti ja näkemyksellisesti auttavat heitä hyödyntämään uusia ominaisuuksia.”.

Perinteiset tukipalvelut on tehty toimittajien ehdoilla lähinnä asiakkaan tietohallinnon käyttöön. Nyt lanseerattu tukipalvelu on tarkoitettu ketteräksi, kevyeksi ja kustannustehokkaaksi lisäarvopalveluksi kaikille organisaatioille, jotka käyttävät Microsoftin pilvipalveluita. Mallissa yhdistyy Bilotin vahva kokemus jatkuvien palveluiden tuotannosta, sovellusten elinkaaren hallinnasta sekä sovellusratkaisujen kehityksestä ja Sulavan globaalisti tunnustettu osaaminen pilvipalveluissa ja tietotyön kehittämisessä sekä mittaamisessa. Malli tarjoaa myös poikkeukselliset proaktiiviset palvelut Microsoftin pilvipalveluiden jatkuvasti kehittyvän tarjoaman hyödyntämiseen sekä tietotyön tehostamiseen sosiaalisen teknologian avulla. Palvelumme piirissä ovat esimerkiksi:

 • Arkkitehtuurisuunnittelu ja suunnittelun johtaminen
 • Hankintojen valmistelu, ml. Microsoftin lisenssimallit ja lisensoinnin vaihtoehdot
 • ICT-kokonaisuuksien kustannusanalyysi ja säästömahdollisuuksen tunnistaminen
 • Liiketoimintatarpeisiin vastaaminen Office 365-palveluiden avulla
 • Mobiilipalveluiden tuottaminen ja tehokas läsnätyö
 • Office 365-palveluiden konfigurointi ja lisätoiminnallisuuksien käyttöönotto
 • Pää- ja tehokäyttäjien koulutus
 • Ongelmien ja vikatilanteiden selvitys yhdessä Microsoftin kanssa
 • Tehokkaampien tietotyön menetelmien kehittäminen
 • Teknologia- ja liiketoimintapilottien läpivienti
 • Tietohallinnon ja liikkeenjohdon sparraus
 • Tietotyön tehokkuuden ja tuottavuuden mittaaminen
 • Uusien palveluiden (esimerkiksi Microsoft Azure, CRM Online, Yammer, Power BI ja Project Online) käyttöönoton esiselvitykset (riskit, hyödyt, kustannukset)
 • Windows 8.x- ja Windows Phone 8.x-laitteiden käyttöönoton ja hallinnan suunnittelu

Luonnollisesti palveluumme luodaan lisäksi laaja kirjo erilaisia sähköisiä palveluita ja tietolähteitä – näitä kehitämme yhdessä asiakkaidemme kanssa jatkuvasti. Palvelun asiakkailla on myös ilmainen pääsy säännöllisiin seminaareihin, webinaareihin ja round table-keskusteluihin joissa esitellään Microsoftin pilvipalveluiden uusimpia mahdollisuuksia, tietotyön trendejä sekä jaetaan kokemuksia parhaista käytännöistä.

Miten edetä?

Uusi tukipalvelumallimme poikkeaa radikaalisti nykyisistä malleista ja on erittäin kustannustehokas. Palvelu on suunnattu kaikille Microsoftin pilvipalveluiden asiakkaille, riippumatta siitä kenen toimesta alkuperäinen käyttöönotto on tehty. Palvelu joko korvaa nykyisen tarjoajan tukipalvelun Office 365:n osalta, tai vaihtoehtoisesti täydentää sitä ainutlaatuisilla proaktiivisilla palveluillamme.

Tuemme ja autamme sekä puhelimitse, sähköisesti, webinaareissa että myös kasvokkain. Täytä alla oleva lomake ja tulemme kertomaan lisää. Takaamme, että tulet yllättymään palvelun hinta-laatusuhteesta ja pilveen suunnitellun tukimallin joustavuudesta.Aki on Sulavan perustajaosakas ja toimitusjohtaja. Aki on työskennellyt IT-alalla vuodesta 1992 lähtien. Hän on ollut jo vuosikausia yksi Suomen arvostetuimmista IT-vaikuttajista. Sulavan projekteissa Aki osallistuu mm. uusien palveluiden innovointiin, tiekarttojen laatimiseen sekä asiakkaidemme johdon ja tietohallinnon sparraukseen.