Sulava joulutuuletus


Sulava joulutuuletusOlen aina ihmetellyt yrityksiä, jotka eivät uskalla kertoa julkisesti ihmisten siirtymisestä uusiin tehtäviin. Pahimmillaan lopettaneet ihmiset roikkuvat kuukausitolkulla haamuina webbisivuilla ja muussa viestinnässä. Mielestäni näin toimittaessa asetetaan sekä omat työntekijät ja asiakkaat todella kummalliseen ja epäoikeudenmukaiseen tilanteeseen. Toki jossain tapauksissa näin on pakko toimia, mutta tällaiset tilanteet ovat oikeasti äärimmäisen harvinaisia.

Meillä ei ainakaan ole mitään syytä olla kertomatta, että Sulavassa tapahtuu nyt kevyt joulutuuletus: vanhoja tekijöitä lähtee ja uusia tulee tilalle. Konsulttimme Jyrki Kivimäen työsuhde päättyy kuun vaihteessa. Jari Kotola ja Antti Isokangas siirtyvät eteenpäin vuoden vaihteessa. Antti keskittyy jatkossa pienyrittäjänä viestinnän ja sosiaalisen median alueelle ja Jari palaa kurssimuotoisten koulutusten pariin. Jyrkin jatkosuunnitelmat eivät ole vielä tiedossa. Iso kiitos Jyrkille, Antille ja Jarille siitä, että olitte mukana uuden yrityksen perustamisessa ja jaloilleen saattamisessa. Toivotan vilpittömästi onnea ja menestystä teille.

Sulava on kasvanut vuodessa 17 henkeä työllistäväksi yritykseksi ja noussut merkittäväksi toimijaksi Microsoft-pilvipalveluiden ja sosiaalisen teknologian saralla. Lisätietoja ensimmäisestä vuodestamme voi lukea aiemmasta blogikirjoituksestani. Henkilövaihdokset ovat osa yrityksen luonnollista elinkaarta. Kun kaksitoista perustajaa lähtee perustamaan uutta ja uudenlaista startupia, on luonnollista että kaikkien intressit ja odotukset eivät kohtaa yrityksen tavoitteiden kanssa.

Sulavan ensisijaisena tavoitteena on tarjota asiakkailleen alan parasta asiakaspalvelua, aikaansaada mitattavia säästöjä IT-hankinnoissa sekä tehdä tietotyöstä mielekkäämpää ja tuottavampaa. Pyrimme nyt ja tulevaisuudessa siihen, että henkilöstömme osaaminen täyttää nämä odotukset.

On sanomattakin selvää, että Sulava on edelleen kasvuyritys. Liiketoimintamme on voitollista ja asiakaskuntamme on ylittänyt kaikki odotuksemme – ja odotuksemme olivat jo lähtötasoltaan todella kovat. Tavoitteenamme on vähintään kaksinkertaistaa henkilöstön lukumäärä vuoden 2012 aikana. Nyt on siis hyvä hetki hakea töihin Sulavaan.

Olemme jo tehneet uusia työsopimuksia, näistä tullaan tiedottamaan erikseen joulu- ja tammikuun aikana. Lupaan jo nyt, että saamme muutaman kivikovan uuden nimen Sulavaan. Ensimmäinen uusista työntekijöistä esittelee itsensä blogimme kautta parin viikon kuluttua.

 Aki on Sulavan perustajaosakas ja toimitusjohtaja. Aki on työskennellyt IT-alalla vuodesta 1992 lähtien. Hän on ollut jo vuosikausia yksi Suomen arvostetuimmista IT-vaikuttajista. Sulavan projekteissa Aki osallistuu mm. uusien palveluiden innovointiin, tiekarttojen laatimiseen sekä asiakkaidemme johdon ja tietohallinnon sparraukseen.