Sulava lopettaa etätyön ja siirtyy pois pilvipalveluista


Sulava lopettaa etätyön ja siirtyy pois pilvipalveluista(”Aprillia, syö silliä, juo kuravettä päälle!” Löysit tiesi Sulavan vuoden 2013 aprillipilaan.)

Vuoden ensimmäisen kvartaalin perusteella Sulava on päättänyt muuttaa radikaalisti toimintatapojaan. Esittelemme tässä tärkeimmät kohdat uudistusohjelmastamme.

Irti etätyöankeudesta

Yahoon esimerkin innoittamana Sulava on päätynyt lopettaa kaiken etätyön. Tästä lähdin työ tehdään vain Sulavan konttorilla 07:15-15.15 välisenä aikana. Asiakkaat voivat ottaa vuoronumeroita Sulavan aulassa.

”Erityisesti odotan kellokortin leimaamista”, kommentoi Sulavan seniorikonsultin Ismo Husso. ”Myös virallinen tunnin kahvitauko auttaa varmasti tehostamaan kollaboraatiota”.

Sulavan toimiston huoneet on järjestelty uuden työmallin mukaisesti, jossa esimies valvoo alaisten työsuoritusta:

newoffice

 

Pois pilvipalveluista

”Asiakkaat siirtyvät pilvipalveluihin niin nopeasti, että siinä täytyy olla jotain epäilyttävää” kommentoi Sulavan myyntijohtaja Ray Byman. Sulavan onkin alkanut pilotoimaan vaihtoehtoisia toimintamalleja.

”Rakensin kahdesta Playstation-pelikonsolista vikasietoisen klusterin, jonka avulla voimme tarjota asiakkaillemme modernit viestintäpalvelut kellarissamme” kertoo Sulavan toimitusjohtaja Aki Antman.

Tieto on valtaa – miksi se pitäisi antaa muille

Olemme huomanneet, että kaikenlainen tiedon pihtaaminen onkin yksilölle tärkeää ajatellen hänen omaa urakehitystään. Siksi Sulavaan on hankittu suuremmat kiintolevyt kaikille. Nyt kaikki tärkeät dokumentin voidaan tallentaa omalle työkoneelle ilman, että muut pääsevät nuuskimaan niitä.

”Sydäntä lämittää kun voi ottaa omalta kiintolevyltä esityksen, jota kaveri ei ole nähnyt ja jonka hän on joutunut tekemään uudestaan” toteaa Arttu Arstila myhäillen.

Osana tätä Sulava on ostanut kaikki tarvitsemansa lisenssit itselleen, jotta nykyisiä ohjelmaversioita voidaan hyödyntää täydet kymmenen vuotta.

Uudistuksen ennakoidut vaikutukset Sulavan arvonkehitykseen

”Selvitysten perusteella Sulavan asiakasläheisyys ja asiakkaan tuottavuuden kehittäminen ovat merkittäviä Sulavan kustannustekijöitä, joita toiminnassa tulee jatkossa välttää.” summeeraa tilanteen Sulavan talousjohtaja Hannu Järvikallio.

”Markkinaselvitysten mukaan asiakkaat haluavat maksaa heille räätälöidyistä uniikeista ratkaisuista ja turvallisuudesta jota pitkät ylläpitosopimukset yhden toimittajan kanssa saavat aikaan. Myös ICT-projektien suuri koko ja hinta sekä pitkittyneet aikataulut luovat markkinoilla yleistä mielikuvaa vakavaraisesta yrityksestä.”