Kansainvälistä kasvua odottava Sulava uusi hallituksensa Risto Virkkalan lisäksi omalla henkilöstöllään ja vahvisti omistajapohjaansa sulavalaisten kautta 1,5 miljoonalla eurolla

Hallitus: Hannu Ojala, Risto Virkkala, Jussi Palo, Antti Kirmanen


Kansainvälistä kasvua odottava Sulava uusi hallituksensa Risto Virkkalan lisäksi omalla henkilöstöllään ja vahvisti omistajapohjaansa sulavalaisten kautta 1,5 miljoonalla eurollaHelsinkiläinen Microsoft-ratkaisuja tarjoava teknologiayritys Sulava odottaa kasvattavansa liikevaihtoaan yli 40 prosenttia, euromääräisesti yli 20 miljoonaan vuonna 2020. Kansainvälistymisen odotetaan vauhdittavan Sulavan kasvua. Ensimmäisenä Sulava suuntaa Yhdistyneisiin Arabiemiraatteihin.

Sulavan yhtiökokous valitsi 11.10. uuden hallituksen, jonka puheenjohtajaksi valittiin Eficoden ja ePassin perustaja ja kansainvälinen kasvuyrittäjä Risto Virkkala. Tuore puheenjohtaja osti myös merkittävän määrän Sulavan osakkeita. Yrityksen vastikään uudistunut hallitus koostuu nyt omasta henkilöstöstä. Syksyn henkilöstöannin myötä Sulava keräsi 1,5 miljoonaa euroa. Näin ollen yli 70 prosenttia sulavalaisista omistaa työnantajansa osakkeita, ja saa osansa työnantajansa taloudellisesta menestyksestä.

Sulavan liikevaihto on perustamisvuodesta 2010 kasvanut tasaisesti noin 30 prosenttia vuosittain. Tämän vuoden liikevaihdon ennustetaan ylittävän 15 miljoonan euron rajapyykin. Yrityksen kasvu on ollut mahdollista erityisesti henkilöstön vahvan osaamisen ja sitoutumisen ansiosta. Vaikka kehitys on ollut vuotuista ja kaksinumeroista, yritys tähtää erityisesti vakaaseen ja pitkäjänteiseen kasvuun.

“Jatkuvan ja vahvan kasvun on mahdollistanut se, että meillä on sekä Suomen parhaat asiakkaat että Suomen parhaat osaajat. Olemme asiakkaiden kanssa saaneet tehdä yhdessä pioneerityötä ja todella makeita juttuja. Se on taannut myös sen, että osaajamme ovat markkinan parhaita. Nyt on aika viedä tämä tarina ja osaaminen osaksi globaaleja markkinoita. Aloitamme Dubaista Yhdistyneissä Arabiemiraateissa”, kertoo Sulavan toimitusjohtaja Aki Antman.

Sulava on jo toteuttanut onnistuneesti maailman mittakaavassa merkittävän pilvisiirtymän ison, globaalin toimijan kanssa Dubaissa. Kansainväliset kasvunäkymät yritys arvioi erinomaiseksi, ja neuvotteluja käydään parhaillaan useiden tahojen kanssa. Yritys on perustamassa uutta toimipistettä Dubaihin.

“Tällä hetkellä meillä on Suomessa johtava markkina-asema, ja tähtäämme vastaavaan myös Dubain valloituksella. Viidesosa liikevaihdostamme tulee jo ensi vuonna Yhdistyneistä Arabiemiraateista. Juuremme säilyvät aina ja ikuisesti kuitenkin Suomessa”, Antman kommentoi.

 

Sulava on henkilöstönsä käsissä

 

Yksi Sulavan uusista omistajista on hallituksen uusi puheenjohtaja ja pitkän linjan yrittäjä ja onnistuja Risto Virkkala, joka on vastikään siirtynyt perustamiensa Eficoden ja ePassin hallituksen puheenjohtajaksi toimitusjohtajan paikalta.

“Liittyminen sulavalaiseksi tuntuu tässä vaiheessa luonnolliselta kun kasvua haetaan kansainvälistymisellä. En näe itseäni niinkään sijoittajana, vaan osana tarinaa. Minullakin on rajallinen määrä resursseja, ja
valitsen tarkkaan missä haluan olla osallisena. On aina ilo olla mukana viemässä suomalaista osaamista maailmalle”, Risto Virkkala sanoo.

“Näen todella paljon potentiaalia Sulavan tavassa hyödyntää Microsoftin ekosysteemiä, ja luoda moderneja, digitaalisia työympäristöjä. Työnteko on jo muuttunut, ja tulee muuttumaan tulevaisuudessa vielä lisää. Kaikki jo erinomaisesti tehty työ Suomessa on luonut vankan pohjan kansainvälistymiselle”, Virkkala jatkaa.

Sulava on tunnettu myös hyvästä yhteishengestä sekä yhteisöllisestä ja osallistavasta työkulttuurista. Syksyn aikana sulavalaisille on kohdistettu henkilöstöanti, jossa kaikille työntekijöille on annettu mahdollisuus ostaa yrityksen osakkeita. Henkilöstöannilla kerättiin noin 1,5 miljoonaa euroa. Mahdollisuutta on laajennettu tarjoamalla tarvittaessa valmiiksi neuvoteltu laina jokaiselle työntekijälle. Henkilöstöannin jälkeen yli 70 prosenttia sulavalaisista omistaa työnantajansa yhdessä ja pääsee näin ollen päättämään yrityksen linjauksista.

“Parasta on ollut nähdä ja kokea tämän syksyn aikana henkilöstön tuki näihin muutoksiin. Siitä haluan erityisesti kiittää kaikkia sulavalaisia. Kiitän myös edellistä hallitusta heidän tekemästään työstä. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin kohti uusia tavoitteita ja uutta aikakautta Sulavan tarinassa”, Aki Antman sanoo.

“Sanomattakin on selvää, että kasvu tarkoittaa myös uusia rekrytointeja. Haluamme tietysti kasvattaa lisää Suomen parasta osaajakaartia kasvutarinan myötä. Rekrytoimme paitsi senioriosaajia, myös nuorempia, rooliinsa kasvavia tekijöitä erityisesti pian alkavan Sulava Akatemian kautta”, Antman päättää.

 

Sulava Oy:n uuden hallituksen kokoonpano:

 

Risto Virkkala, hallituksen puheenjohtaja, osakas (uusi)

Antti Kirmanen, Konsultti ja kouluttaja, osakas

Hannu Ojala, Konsultti ja kouluttaja, osakas (uusi)

Jussi Palo, Konsultti ja kouluttaja, osakas

 

Lisätietoja:

Aki Antman, toimitusjohtaja, osakas +358 040 743 23 77, aki.antman@sulava.com

 

Sulava – parempaa työelämää ihmisen arkeen

 

Sulava on tienraivaaja suomalaisen työelämän muutoksessa. Yritys on Suomen osaavin Microsoft-ratkaisujen ja pilvipalvelutoteutusten asiantuntija- ja koulutusyritys, jolla on valtava intohimo moderniin työkulttuuriin. Sulava parantaa asiakkaidensa kilpailukykyä auttamalla heitä keskittymään omaan toimiala- ja erikoisosaamiseensa ja mahdollistamalla työn tekemisen sulavasti missä ja milloin vain. Sulava on kotimainen, henkilöstönsä omistama vuonna 2010 perustettu kasvuyritys, jonka liikevaihto vuonna 2018 oli 11,1M€ ja liikevoitto 8%.

www.sulava.com | twitter.com/SulavaOy/ | facebook.com/SulavaOyMarketing Specialist. Markkinoinnin ja viestinnän pitkän linjan ammattilainen, taustaa niin B2B kuin B2C -maailmasta.

Tags: