Teams on jo voittanut työvälinekisan – ethän jää jälkeen?


Teams on jo voittanut työvälinekisan – ethän jää jälkeen?Jos organisaatiosi käyttää Microsoftin pilvipalveluita tietotyössä, niin mokaat pahasti, mikäli seuraava projektinne ei ole Microsoft Teams -palvelun käyttöönotto. Seuraavassa kolme syytä siihen, miksi Teams on jatkossa tietotyön ykkösväline.

1. Yksi käyttöliittymä päivittäiseen työhön

Office 365 kehittyy vauhdilla, ja uusia osapalveluita julkaistaan tasaiseen tahtiin. Tiimin työ hajoaa nykyisellään helposti useaan eri paikkaan: SharePoint-sivustot, OneNote, Planner, PowerBI, Skype for Business, Stream, PowerApps jne. Microsoftin Groups-taustapalvelu (Ryhmät) kokoaa osan näistä työkaluista yhteisen käyttäjähallinnan alle. Mutta vasta Teams tarjoaa kunnollisen selkeän käyttöliittymän, jota kautta kaikkeen tietoon pääsee helposti käsiksi. Tämä tekee käyttäjien elämästä huomattavasti helpompaa – kaikki löytyy Teamsista.

2. Loppu sekavalle viestinnälle

Sulavankin projekteissa olen kuullut kommentteja, kuinka turhauttavaa on projektiryhmän sisällä keskustella samat asiat uudestaan Skypessä eri ihmisten kanssa. Teamsin pysyvä keskustelutila avaa tiimin sisäisen viestinnän koko tiimin nähtäville. Säikeiseen näkymään on hyvin matala kynnys kirjoittaa, ja mobiilissa pysyt jatkuvasti perillä keskustelusta. Tiimin kokoukset voi aloittaa yhdellä klikkauksella. Skype for Business sulautuukin jatkossa osaksi Teams-palvelun viestintätoimintoja – Skypeä käyttävänä organisaationa täytyy olla asian suhteen hereillä, sillä jatkossa palaveritkin pidetään Teamsissa.

3. Sähköisen työpöydän paluu

Laajennettavuudella rakennat todellisen sähköisen työpöydän. Kymmenen vuotta sitten haaveiltiin sähköisen työpöydän hankkeista. Silloin niitä yritettiin rakentaa selainportaaleihin, ja kattaa koko organisaation tarpeet kerralla. Aika on vihdoin kypsä tuolle ajatukselle. Erona se, että välineenä on Teams ja kohteena yksi tiimi kerrallaan:

  • Kustomoidut välilehdet mahdollistavat käyttöliittymän virittelyn tiimin tarpeisiin.
  • Connectorien avulla voi liittää käytännössä minkä tahansa taustajärjestelmän tiedot osaksi tiimin työnäkymää.
  • Bottien avulla hoidat pienet arkiset tehtävät, mutta pian myös erilaiset sisäiset prosessit siirtyvät keskustelevien bottien taakse. Kohta vuosiloma tarkistetaan ja anotaan HR-järjestelmätoimittajan tekemältä Teams-botilta.

Miten organisaatiosi Teams-projekti saadaan käyntiin? Sulavalta löytyy valmiit paketit ohjattuun hands-on tutustumiseen koulutusluokassa ja rajattuun pilottiin sinun organisaatiossasi. Kiinnostaako – ota yhteyttä!

 

Teamsissa tapahtuu jatkuvasti paljon muutoksia, ja me seuraamme niitä blogissamme. Jos haluat tietää mistä Teamsissa on kyse, katso:

Mikä Microsoft Teams on vuonna 2020?