Teams korvaa Skypen nyt – ja tämän takia se on hyvä asia


Teams korvaa Skypen nyt – ja tämän takia se on hyvä asiaAlkuviikosta Microsoft julkaisi tiedon, että Microsoft Teams on virallisesti ensisijainen ohjelma viestintään Office 365:ssä 1.10.2018 alkaen. Uudet alle 500 käyttäjän organisaatiot eivät saa enää vanhempaa Skype for Business -palvelua edes käyttöön. Niille, jotka jo käyttävät O365 -palveluita, annetaan aikaa siirtyä Teamsiin hallitusti ja siihen Microsoft tarjoaa heille konseptoitua siirtymää. Tässä blogissa käyn läpi muutamia syitä, miksi Teams kannattaisi ottaa käyttöön jo tänään ja kerron kesällä tulleesta Teams Voicesta, jonka ansiosta saat puhelinominaisuudet Teamsiin.

 

Teams on modernin työn käyttöliittymä

 

Mitä ohjelmaa pidät useimmiten auki työpöytäsi taustalla, kenties Outlookia? Olet tottunut käyttämään sähköpostia ensisijaisena välineenä viestimiseen, vaikka saatatkin käyttää Skypeä pikaviesteihin ja etäneuvotteluihin kollegoidesi kanssa.

Modernissa työympäristössä viestintäohjelmien rooli muuttuu. Sisäinen viestintä siirtyy pois sähköpostista ja siitä tulee väline kohdennettuun viestintään pääosin yrityksen ulkopuolisten tahojen suuntaan. Teams nivoo yhteen kaikki tärkeimmät ohjelmat, mikä tekee siitä ainutlaatuisen käyttöliittymän vuorovaikutteiseen tietotyön tekemiseen.

Viestintä tapahtuu ryhmissä tai chatissa. Pingaamalla @-merkillä käyttäjiä tai ryhmiä tiedonkulku nopeutuu ja siitä tulee avoimempaa. Voit aikatauluttaa helposti Teams Meeting -kokouksia kalenterinäkymän kautta ja aloittaa keskustelun aiheesta Meetingin työtilassa jo ennen tapahtuman alkamista.

Teamsin kautta pääset käsiksi tiedostoihin, jotka sijaitsevat joko yrityksen SharePointissa tai omassa henkilökohtaisessa OneDrivessa. Tiedostoja voi muokata suoraan Teamsistä käsin, eikä tarvitse avata erikseen Wordia, PowerPointia tai Exceliä. Muutokset tallentuvat tiedostoon automaattisesti ja useampi henkilö voi muokata tiedostoa samanaikaisesti. Tämä on iso asia muun muassa versiohallinnan kannalta.

Eri ryhmien kanaviin saadaan liitettyä lisäosina tiedostoja, web-sivuja tai ohjelmia kuten projektinhallintaa varten Planner tai esimerkiksi tunnuslukujen seurantaan Power BI -raportti.

Yrityksen tiedotustilaisuudet voidaan pitää Teams Meeting Live -tapahtumana ja saadaan kätevästi tallennettua ja tarjottua katseltavaksi Streamin kautta. Työskentely muuttuu siis kokonaisuudessaan huomattavasti tehokkaammaksi, kun saman näkymän kautta pystyt tekemään valtaosan asioista.

 

Uusia ominaisuuksia – Teams Voice

 

Kesällä Teamsiin tuli saataville Direct Routing eli suomeksi sanottuna saadaan tuotua puhelinominaisuudet Teamsiin. Aikaisemmin tämä tunnettiin nimellä Lync Enterprise Voice ja niin edelleen, mutta haasteena oli saada ratkaisu toimimaan helposti pilvipohjaisessa ympäristössä. Vaadittiin hybridiympäristöä missä O365 tarjosi palvelut pilvestä, mutta puhepuoli oli toteutettu paikallisesti.

Nyt tilanne on vihdoin sellainen, mitä olemme aina odottaneet. Teams Direct Routing, eli tuttavallisemmin Teams Voice, voidaan toteuttaa operaattoririippumattomasti, puhtaasti pilvestä ilman yhtäkään fyysistä laitetta. Ainoat mitä tarvitaan, ovat SIP -puheliittymä operaattorilta ja luonnollisesti lisensointi Microsoftin puolelta. Jotta tämä ei olisi vain promisewarea, niin me itse Sulavalla käytämme jo tätä ratkaisua.

 

Kysy lisää meiltä, niin kerromme askelmerkit eteenpäin!

Teamsissa tapahtuu jatkuvasti paljon muutoksia, ja me seuraamme niitä blogissamme. Jos haluat tietää mistä Teamsissa on kyse, katso:

Mikä Microsoft Teams on vuonna 2020?

 Senior Consultant. Sähköposti: kristian.kallio@sulava.com