Teamsin kanavat ja tiimit kuntoon oppilaitoksissa School Data Syncin avulla


Teamsin kanavat ja tiimit kuntoon oppilaitoksissa School Data Syncin avullaOpettaja, rehtori, IT-tuki: Miltä kuulostaisi, jos ensi syksyä varten Microsoft Teamsin satoja eri kanavia ja tiimejä tehdessäsi, joku voisi tehdä sen sinun puolestasi?

Haluaisitko oppilaslistat eli tiimit suoraan Wilmasta?
Haluaisitko valmiit tiimit ja luokat luokittain tehtynä?
Haluaisitko tietoturvan tiimeihin kerralla kuntoon?

”Yksinkertaista kurssien hallintaa Office 365:ssä. School Data Sync lukee osallistujaluettelot oppilaitoksen tietojärjestelmästä ja luo luokat ja ryhmät Microsoft Teamsia, Intune for Educationia ja kolmansien osapuolten sovelluksia varten. Ja mikä parasta, kaikki on maksutonta.” Näin sanoo Microsoft tästä ohjelmasta ja tuo on kaikki totta.

Mikä School Data Sync (SDS) siis on? Synkronointiohjelma oppilaille ja henkilökunnalle, että heidät saadaan laitettua automaattisesti järjestelmään, esimerkiksi Teams-palvelussa. Oppilaat eivät jää rannalle ja koulunkäynninohjaajatkin löytävät omiin luokkiinsa ja tiimeihinsä. Jos teiltä löytyy Office 365 A1-Paketti, niin SDS-palvelu on teillä jo käytössä. It-tuki voi vaikka tarkistaa; School Data Sync (palvelupaketti 1) pitäisi löytyä A1-paketin alta.

Miksi palvelu kannattaisi ottaa käyttöön?

 

Säästää aikaa:

  • Lisää oppilaat automaattisesti oikeisiin ryhmiin.
  • Muutokset tulevat omasta Wilmasta saman tien.

 

Säästää rahaa:

  • Työtunteja vähenee huomattavasti, voit keskittyä olennaiseen.
  • Integroituu helposti siihen, mitä itse käytät.
  • Hermot säilyvät sekä opettajilla että IT-tuella.

 

Pilven parhaimmat puolet:

  • Palvelu on rakennettu Azuren ja Office 365 vakaan pilven päälle
  • IT-tuki pääsee puolta helpommalla

 

Jos kiinnostuit, kysy meiltä lisää. Meillä Sulavalla tämäkin osataan.

Tarvitsetko apua etäopetukseen?

 

Petri Jämsen vastailee opetushenkilökunnan kysymyksiin Microsoft Office365 opetuksessa ja oppimisessa -ryhmässä Facebookissa

Lue Petrin tarinaPetri toimii asiantuntijana mm. Microsoft Office 365 -opetuksessa ja oppimisessa, kaikissa etäopetukseen liittyvissä haasteissa ja Microsoftin tuotteiden parissa opettajille ja opetushenkilökunnalle. Hänellä on yli 15 vuoden kokemus ”helpdesk”-hommista it-tuen roolissa.