TechDays 2019 -raportti

TechDays 2019


TechDays 2019 -raporttiSain tänäkin vuonna kunnian osallistua TechDays-tapahtumaan, joka järjestettiin tällä kertaa Helsingin Messukeskuksessa. Messukeskus osoittautui mielestäni huomattavasti paremmaksi paikaksi tapahtumalle kuin viime vuoden Wanha Satama, jossa tilat olivat kävijämäärään nähden hieman liian pienet. Viime vuonna keynote-puheenvuoron aikana osa yleisöä oli toisessa salissa videoyhteydellä seuraamassa puheenvuoroa. Minulle tällaisten tapahtumien suola on nimenomaan päästä seuraamaan ihmisten esiintymistä ja puhumista livenä. Kaiken kaikkiaan tämän vuoden puitteet olivat paremmat, en malta odottaa ensi vuotta, varsinkin jos kehitys on yhtä huimaa!

Keynotet olivat tuttuun tapaan viihdyttäviä ja etenkin Paula Januszkiewicz menee lähes elokuvista tutun stereotyyppisen hakkerin tasolle, joka naputtaa komentoriville komentoja nopeammin kuin niitä kukaan yleisössä kerkeää edes lukemaan, saatikka ymmärtämään mitä juuri tapahtui.

Nostaisin esiin kolme esitystä, jotka olivat minulle henkilökohtaisesti erittäin mielenkiintoisia ja ajatuksia herättäviä. Glenn Colpaertin esitys Azure Integration Servicestä, jossa käytiin läpi Azuren tarjoama integraatiotarpeisiin. Azure ei varsinaisesti tunne tuollaista termiä, mutta Integration Serviceillä viitataan integraatioissa yleisesti käytettyihin resursseihin, kuten esimerkiksi Login Apps, Azure Functions, jne.

Toinen mielenkiintoinen esitys oli Alan Smithin Durable-Functions -esitys. Hän avasi hyvin lyhyessä ajassa Durable-Functioiden esimerkkikäyttötapauksia ja sudenkuoppia niiden kehityksessä. Kyseisessä esityksessä oli referenssiarkkitehtuuri hotellivaraussovelluksesta, joka oli toteutettu Durable-Functioilla. Tämä nosti mieleen menneitä projekteja ja niiden arkkitehtuureja, olisiko niitä voinut totetuttaa vastaavasti? Jos ei vastaavasti, niin eri Azure PaaS -tarjooman tuotteilla? Ja olisiko siinä mitään järkeä? Vaikeita kysymyksiä ja vaativat kontekstin ympärilleen, tällä hetkellä olen sitä mieltä, että erityisesti web-applikaatiota en lähtisi viemään hajautetusti Azure PaaS -tuotteiden päälle (vs. App Service), mutta integraatiotarpeisiin käyttäisin ehdottomasti esimerkiksi Logic Appeja ja Azure Functioita.

Last but not least Joonas Westlin, käytännön kautta opittuja syntejä Azure AD App Developmentissa. Tämä esitys kiinnosti erityisesti siksi, koska teen töitä juuri kyseisessä kontekstissa. Onnekseni huomasin, että en ole omassa tekemisessäni uponnut yhteenkään mainituista sudenkuopista kuten ryhmien käytöstä roolien sijaan ja resurssiomisteiset salasanakredentiaalit, mutta otan varmasti esityksessä mainitut 7 syntiä checklistalle jokaiseen projektiin tulevaisuudessa.

Tänä vuonna monessa esityksessä puhuttiin mikropalveluista, jopa Azure PaaS -tuotteista rakennetussa arkkitehtuurissa. Yleensä termi mikropalvelut esiintyvät konttien yhteydessä, mutta nyt termi oli otettu laajempaan käyttöön myös Azure PaaS -tarjooman kanssa. Loppujen lopuksi sitähän se on, mikropalveluita!

Tapahtumassa oli jälleen kerran paljon mielenkiintoisia esityksiä ja ajoittain oli hankala valita minkä esityksen käyn katsomassa. Alla esitykset, jotka kävin katsomassa:

Torstai 28.2.

Keynote: Microsoft Azure – Insights from Azure Engineering, Natalia Mackevicius
Keynote: Hinting at a better web, Christian Heilmann
Selecting the right Azure products for your Azure PaaS project, Sakari Nahi
Building modern integration platforms with Azure Integration Services, Glenn Colpaert
Top Azure security fails and how to avoid them, Karl Ots
Keynote: We are the guardians of our future, Tess Ferrandez

Perjantai 1.3.

Transforming legacy to modern: Adventures in On-Premises & Azure PaaS + IaaS, Jussi Roine
Durable-Functions, Micro-Services, Singletons & Orchestration, Alan Smith
Keynote: Attacks of the industry: Review of the techniques that still wonderfully work, Paula Januszkiewicz
I’m Confused: Should I Orchestrate My Containers on Service Fabric or AKS, Alex Mang
7 Deadly Sins in Azure AD App Development, Joonas Westlin

Ja mitä olisikaan konferenssi ilman työmääräarvioiden laskemista tauoilla, jonka takia pari esitystä jäi vähän vajaaksi.

Mitä jäi käteen? Totta kai paljon hyviä esityksiä ja aivan mahtava seminaari, kiitos siitä järjestäjille!

Nähdään taas ensi vuonna TechDaysissä!Markus on sovelluskehittäjä, joka hyödyntää ratkaisuissaan Azuren kyvykkyyksiä tuottaen asiakkaalle parhaan mahdollisen lopputuloksen. Markuksella on kokemusta moderneista web-sovelluksista, tietokanta- ja integraatioratkaisuista. Sähköposti: markus.miettinen@sulava.com

Tags: