Thrive – korvienvälin tuuletusta Sloveniassa


Thrive – korvienvälin tuuletusta SloveniassaViime vuosina elo Microsoft-kumppaniyrityksessä konsulttina on ollut ihan sananmukaisesti jatkuvaa opiskelun oravanpyörää. Siinä missä ennen riitti uuden omaksuminen ja sertifiointi kerran kolmessa vuodessa (SharePointin versioiden mukana), nykyään tuntuu, että jos aivot kääntää nollille viikonlopuksi, on maanantaina jo pudonnut kärryiltä. Ja minusta se on upeaa! Koskaan aiemmin ei tavallisen tietotyöläisen oman työn tukipalvelujen setti ole parantunut tällaisilla harppauksilla. Meille konsultinretkuille se tarkoittaa sitä, että oman osaamisen kehittäminen ei ole HR-sanahelinää vaan jokapäiväistä arkea.

Ylivoimaisesti enin osa uuden oppimisesta tapahtuukin siellä arjessa – se on podcasteja korvanapissa lapsia kouluun kuskatessa, Vesa Juvonen ja PnP-demo telkkarissa lauantain aamukahviseurana, blogilista kännykän syötteenlukijassa lentokenttäbussissa ja jopa hieman ahdistavan pitkä jono Ignite-videoita katseltavana todo-listalla. Toisinaan on kuitenkin iso ilo tempaista itsensä arjen keskeltä keskittymään oppimiseen. Vaikka omat työt kulkevat ihan sutjakkaasti mukana ympäri maailmaa, paikanvaihdos auttaa irtautumisessa. Ja tietysti ihan oma lukunsa on nokikkain kohtaamisen verkostoitumishyöty. Sloveniaan seminaariin, siis!

Thrive (http://www.thriveconf.com/) järjestettiin aiemmin nimellä SharePoint Days. Uudelleenbrändäystä ja laajennusta tarvitaan, tottakai, koska tietotyön palvelut ovat loikkineet ulos SharePoint-laatikosta. Puhujasetti on vakuuttava ja pääosin tuttu muista eurooppalaisista alan tapahtumista, mutta mukaan mahtuu toki vähemmän tunnettuja paikallisia puhujiakin. Muita suomalaisia osallistujia en vielä ensimmäisen aamupäivän aikana ole löytänyt – tavallaan ymmärrettävää, koska tapahtuman markkinointi uudella nimellä on tainnut olla melko hiljaista. Ehkä samasta syystä myös osallistujamäärä jää alle sadan. Kuuteen saliin jaettuna saamme siis nauttia melko intiimistä tunnelmasta – ainakin osallistumis- ja kyselykynnys on matala.

Tapahtumapaikkana on kaunis wanha kylpylä-kongressi-retriittihotelli Rimske Terme (https://www.rimske-terme.si/en/). Kaukaa matkaavan osallistujan näkökulmasta paikka on ns. korvessa, mutta onneksi paikallisjunailu joen vartta huikeiden vuoristomaisemien välissä on erittäin hyvä tapa kääntää antennit vastaanottoasentoon ja irti arjesta. Ensimmäisenä päivänä olen jo nautiskellut Spencer Harbarin ja Paolo Pialorsin keynote-esityksen (pohdintaa siitä, minne Microsoft on meitä viemässä, mikä on pilven ja paikallisen valinnan pointti ja pitäisikö .net-ohjelmoijan jo eläköityä), Paolon hyvän GDPR-esityksen (tästä blogipostausta myöhemmin!), Todd Klindtin session PowerShellistä ja Patrick Guimonetin ei-niin-teknisen esityksen digitaalisen työympäristön perusteista, suunnittelusta ja jalkauttamisesta.

Luvassa vielä paljon uusia ideoita ja hyödyllisiä pikkuvinkkejä omaan maailmanparannustyöhön – sinne arkeen, jossa toivottavasti tavataan taas ensi viikolla. Aurinkoista työviikkoa sinulle!Microsoft-konsultti, erityisosaamisena O365 ja SharePoint, sydäntä lähellä ryhmätyö, intranetit, hakutoiminnot ja hankintojen hyötykäyttö. MCT | MCITP | MCPD | MCTS | MCSA. Sähköposti & Skype katja.jokisalo@sulava.com, Twitter @katjajokisalo