Tietotyö kuntoon kolmessa päivässä


Tietotyö kuntoon kolmessa päivässäSulavalla on nyt miltei neljän vuoden kokemus tietotyön kehittämisestä ihminen edellä. Lähes koko tämän ajan olemme tarjonneet myös tietotyön eri aihealueisiin liittyviä koulutuksia. Koulutukset ovat kuitenkin koskettaneet vain kapeaa aihealuetta tietotyöstä kuten Yammeria tai sosiaalisen intranetin suunnittelua. Nyt paletti oli aika pistää uusiksi asiakkaidemme tarpeet edellä. Tunnistatko organisaatiossasi jonkin seuraavista tilanteista?

Intranet pitäisi pistää uusiksi, muttei tiedetä miten

Organisaatiossa voi olla jo intranet ja kokemusta useista aiemmista intranet-projekteista. Aiemmat projektit eivät kuitenkaan välttämättä ole niin sanotusti menneet putkeet, tai tunnistetaan muuten vaan tarve toteuttaa seuraava intranet-projekti aiemmista poiketen, esimerkiksi tietotyön ja sosiaalisen viestinnän tarpeet alusta asti huomioiden. Tai sitten organisaatio on vasta viime aikoina kasvanut sellaisiin mittoihin, että ensimmäiselle intranetille olisi tarvetta.

Intranet projektipäällikön tehopäivä -koulutus vastaa näihin tilanteisiin. Koulutuksessa käydään läpi mm. mitä intranetista kannattaa maksaa, kuinka suunnitellaan ja konseptoidaan toimiva moderni intra, miten paljon intranetin rakentaminen vaatii resursseja, mitä toimittajalta kannattaa edellyttää ja mitä vaiheita prosessiin kuuluu. Lisäksi koulutuksessa selviää esimerkiksi mitä eroa on pilveen ja paikallisesti toteutetulla intranetillä – kysymys, joka tulee jokaisessa intranet-projektissa vastaan ennemmin tai myöhemmin.

Käytettävissä on jo kaikki mahdolliset työkalut, muttei tiedetä miten niitä hyödynnettäisiin parhaiten

Onko organisaatiosi siitä onnellisessa tilanteessa, että teillä on jo menestyksekkäästi otettu käyttöön Yammer ja Lync sekä uutissyöttein, keskustelupalstoin ja blogien varustettu intranet, mutta kukaan ei oikein tiedä mitä eroa näillä työkaluilla on? Runsaudenpulan seurauksena onkin sitten pitäydytty sähköpostissa. Uudet työkalut mahdollistaisivat lisäksi etätyön ja uudenlaiset palaverikäytännöt, muttei tiedetä miten järjestää nämä käytännössä.

Tietotyön kehittäjän koulutuksessa käydään läpi heti aamusta yleisimmät tietotyövälineet – ei kuitenkaan välineiden lukuisien teknisten toiminnallisuuksien vaan prosessien kautta. Koulutuksessa mietitään organisaatiokohtaisesti miten uusilla välineillä kannattaa järjestää kokous, miten organisaatio viestii työntekijöille, miten työntekijät viestivät toisilleen ja miten vaikkapa muistiinpanot tehdään sähköisesti yhdessä. Lisäksi pureudutaan muutosjohtamiseen ja siihen, mitä nykyaikaisia vaihtoehtoja koko henkilöstön kouluttamiseen on olemassa.

SharePoint alustana kiinnostaa, mutta halutaan tutustua sen ominaisuuksiin kevyesti ennen päätöstä käyttöönotosta

Intranetin, työtilojen tai dokumentinhallintajärjestelmän uudistaminen on tulossa ajankohtaiseksi ja halutaan tutustua eri alustavaihtoehtoihin. Käytössä voi olla jo vaikkapa SharePoint 2010 tai SharePoint 2007, mutta halutaan selvittää käytännössä, mitä uutta SharePoint Online tarjoaa.

Jo pari kertaa järjestetyssä Intranet päivässä -koulutuksessa rakennetaan päivän aikana jokaiselle osallistujalle ihan oikea SharePoint Online -pohjainen intranet. Intranetiin sisältyy intranetin yleisimmät toiminnallisuudet viestintään, dokumentinhallintaan ja tietenkin tiimityöhön. Jokainen pääsee jopa tuunaamaan intransa oman organisaationsa brändin mukaan. Päivässä tehtyä intraa voi koulutuksen jälkeen käyttää demoamiseen, testaukseen tai pienessä organisaatiossa jopa intrana ihan sellaisenaan.

Pistä organisaatiosi tietotyö kerralla kuntoon – osallistumalla useampaan koulutukseen saat vielä 20% alennuksen!Karoliina Partanen (ent. Harjanne) toimii Sulavalla Chief Experience Officerina (CXO). Hän vastaa asiakaskokemuksen viemisestä uudelle tasolle niin tarjooman kuin asiakas- ja työntekijäkokemuksenkin näkökulmasta.