Tietotyöläinen haluaa tehokkuutta – ja sitä myös saa


Tietotyöläinen haluaa tehokkuutta – ja sitä myös saaIntranet-ostajan opas -blogissa kirjoitettiin eilen intran etusivun roolin muutoksesta. Kirjoituksen pääteesi oli, että etusivun rooli on siirtymässä tiedotepainotteisuudesta oman ajankohtaisen työn tukemiseen – tästä emme voisi olla enemmän samaa mieltä!

Kirjoituksessa oltiin kuitenkin ymmärretty SharePointin oman työn tukemiseen liittyvät ominaisuudet väärin. Kirjoituksessa todettiin seuraavaa:

”Niin hyvä kollaboraatioväline kuin onkin, SharePoint (pilvessä tai ilman) munaa tässä tehokkuudessa ihan täysin. Mistään et saa käyttäjänä kokonaiskuvaa omista työtiloistasi tai niissä tapahtuneista muutoksista. Edes Office 365:n uusi Sites/SharePoint-näkymä ei tuo tähän ratkaisua.”

Tällä kirjoittaja viitannee SharePointin Sivustot / Sites-näkymän viimeisimpään päivitykseen, joka toi käyttäjän ulottuville seurattujen sivustojen lisäksi viimeisimmäksi vieraillut ja suositellut sivustot sekä näistä viimeisimmän muokatun dokumentin.

sivustotpaivitys1

Tämä pieni parannus on kuitenkin vain välisteppi matkalla kohti varsinaista päivitystä, joka on julkaistu jo osaan tenantteja. Tulevassa päivityksessä SharePoint tunnistaa käyttäjän useimmin käyttämät sivustot ja osaa nostaa niistä käyttäjää todennäköisimmin kiinnostamat sisällöt, kuten suositut tai käyttäjän itsensä viimeksi muokkaamat tai tarkastellut tiedostot, sivut ja videot.

sivustotpaivitys2

Näin käyttäjä todennäköisesti välttyy usealta klikiltä ja välisivun lataukselta sekä poimii ohimennen tiedon muita kiinnostaneesta sisällöstä.

Kuitenkin jopa tätä olennaisempi ominaisuus omassa ja muiden työssä kärryillä pysymisessä on Delve, joka Intranet-ostajan oppaassa oli sivuutettu täysin.

sivustotpaivitysdelve

Delve tarjoaa näkymät sekä omiin viimeisimpiin töihin että koko organisaation suosittuihin sisältöihin riippumatta siitä, mihin ne on tallennettu. Itse käytän molempia näkymiä päivittäin juuri Intranet-ostajan oppaassa kuvatusti:

”Tietotyöläinen haluaa tehokkuutta: päästä nopeasti keskeneräiseen hommaan kiinni ja vilkaista ehkä ohimennessään, oliko toisessa projektissa jotain akuuttia. (Ja tsekata lounaslistan!)”

Yleisesti ottaen Microsoft on viimeisimpien uutisten ja lanseerausten valossa panostamassa erityisen vahvasti sosiaalisten verkostojen älykkyyteen. Tieto sisältöjen suosituimmuudesta, käyttökontekstista ja erilaisista linkityksistä tallentuu jo nyt Microsoftin massiiviseen tietokantaan, josta sitä louhitaan ja esitetetään käyttäjille erilaisin algoritmein.

Ja tämä tietokanta vaan monipuolistuu – jatkossa SharePoint mahdollisesti ehdottaa minulle sisältöjä, jotka vaikuttavat kiinnostavilta oman LinkedIn-profiilini perusteella.

SharePointin päivitystahti vain kiihtyy ja vauhdissa pysyminen voi epäilemättä olla haastavaa. Sulavan konsultit kuitenkin auttavat mieluusti niin Intranet-ostajaa kuin Intranet-ostajan opastajaakin!Karoliina Partanen (ent. Harjanne) toimii Sulavalla Chief Experience Officerina (CXO). Hän vastaa asiakaskokemuksen viemisestä uudelle tasolle niin tarjooman kuin asiakas- ja työntekijäkokemuksenkin näkökulmasta.