Uudet SharePointin työtilat ovat täällä ensi viikolla


Uudet SharePointin työtilat ovat täällä ensi viikollaMicrosoft julkaisi tänään kaikessa hiljaisuudessa blogs.office.com:ssa syksyn odotetuimman uutisen – ainakin meidän SharePoint-fanien keskuudessa. Uudet työtilat tulevat ensi viikolla!

Julkistukseen lukeutui useita hätkähdyttäviä seikkoja. Ensinnäkin uudet ominaisuudet tulevat ensimmäiseksi käyttöön groupseihin (ryhmiin), eivät perinteisiin työtiloihin. Toisekseen, sivustokokoelmien tallennustila nousee yhdestä peräti 25 TB:iin. Kolmanneksi, ryhmiin voidaan jatkossa luoda uudenlaisia julkaisusivuja.

Käytännössä jokainen ryhmä saa työtilan ikäänkuin yhdeksi ominaisuudekseen ja vaikka uudet ominaisuudet tulevat käyttöön ensin ryhmissä, uusi etusivu löytyy kuitenkin ryhmään liitetyn työtilan ”puolelta” ollen sen etusivu.

Integraatio ryhmän ja työtilan välillä. Lähde: blogs.office.com

Uudistus valottaa jo rutkasti (työtilan) etusivun ja muiden julkaisusivujen uusia ominaisuuksia sekä ulkoasua. Ulkoasu on visuaalinen, responsiivinen ja moderni. Sivuille on helppo lisätä uudentyyppisiä, myös kustomoituja, webparteja. Webparteihin lukeutuu uutuuksina mm. OOTB-Yammer-syöte ja yksittäisten dokumenttien lisääminen, jotka ovat aiemmin vaatineet scriptien upotusta.

Sulavan intranet-tiimi ei kerrassaan malta odottaa näiden herkullisen näköisten ominaisuuksien hypistelyä! Lähde: blogs.office.com

Sivujen lisäksi uusia ominaisuuksia ovat mm. laatikkomaiset pikalinkit ja kuvakaappauksissa jo keväällä vilahdelleet, ilmeisesti Office Graph -vetoiset Toiminto-syötteet.

Pikalinkit ja toiminnot. Lähde: blogs.office.com

Informaatioarkkitehtuurin ja SharePointin hallinnan kannalta olennaisin muutos on sivustokokoelman kapasiteetin kasvattaminen huimaan 25 TB:iin. Lisäksi artikkelissa lupaillaan (jatkossa) mukautettavaa sivustojen luontia sekä mahdollisuutta kustomoida työtilojen etusivuja. Jo kustomoidut sivut työtiloissa on artikkelin mukaan mahdollista pitää ennallaan.

Uudet työtilat tulevat vaiheittain käyttöön First Release -tenantteihin ensi viikosta alkaen. Sulava ottaa uudistukset aktiivikäyttöön välittömästi ja lupaamme pitää asiakkaamme ajantasalla uusien ominaisuuksien käytännön merkityksestä!Karoliina Partanen (ent. Harjanne) toimii Sulavalla Chief Experience Officerina (CXO). Hän vastaa asiakaskokemuksen viemisestä uudelle tasolle niin tarjooman kuin asiakas- ja työntekijäkokemuksenkin näkökulmasta.