Uusi laite nopeasti käyttöön pilvipalveluiden avulla


Uusi laite nopeasti käyttöön pilvipalveluiden avullaViime viikolla tuli otettua käyttöön uusi läppäri. Ajattelin aluksi jättää asentamisen myöhempään, mutta päätinkin hoitaa homman alta pois ja selvittää samalla, mitä kaikkea uuden laitteen käyttöönotto vaatii.

Lähes kaikissa PC-laitteissa löytyy nykyisin esiasennettuna Windows 8.1, joten itse käyttöjärjestelmää ei tarvitse asentaa. Tietenkin se on mahdollista ja joissain tapauksissa suositeltavaa. Listauksen suositeltavista Windows 8.1 kannettavista löydät Microsoftin sivuilta. Jos olet etsimässä all-in-one- tai pöytäkonetta, vastaava listaus löytyy täältä. Itse päädyin Lenovo Yoga 2 Pro:hon, koska paketissa on täysverinen läppäri, joka näyttöä kääntämällä muuntuu moderniksi tablet-laitteeksi.

Microsoft-tili

Windows 8.1:een kirjautuminen onnistuu Microsoft-tilillä, joka tuo suoraan käyttöön omat asetukset kuten taustakuvan, kirjanmerkit, tunnetut WLAN-verkot ja appsit kuten Microsoft Dynamics CRM. Asetuksien lisäksi tarvitsen tietenkin eri ohjelmistoja ja yksittäisiä ohjelmia. Tärkein ohjelmisto, jota työkäyttöön tarvitsen, on tietenkin Microsoft Office.

Office 365 ProPlus

Olettaen, että käytössä on Office 365 -palvelut sekä Office-ohjelmat sisältävä lisenssi, voidaan ohjelmisto asentaa suoraan pilvestä. Ainoat asetukset, joihin itse tarvitsee koskea, on ohjelmiston kieli ja bittisyys. 32-bittinen versio on sekä oletus, että suositus.

Asennuksen voi aloittaa suoraan selaimesta klikkaamalla Asenna.

o_inst

Asentaminen pyörii taustalla, jonka aikana voit tutustua uuteen ohjelmistoon ja sen tarjoamiin muihin ominaisuuksiin kuten OneDriveen asennusohjelman sisäisellä videolla.

o_inst1

 

Asennettu Office asentaa automaattisesti uusimmat päivitykset.

Windows Intune

Organisaatioiden PC- ja mobiililaitehallinta voidaan hoitaa pilvestä. Käyttöönottamalla Windows Intune voidaan jakaa päivityksiä, ohjelmistopaketteja sekä sääntöjä laitteille. Koko laitekanta voidaan jäljittää hallintakonsolin kautta. Yksittäisen työaseman lisäämiseen liittyvät ohjeet löydät TechNetistä.

Muut ohjelmat

Paras palvelu ”pikkusoftien” asentamiseen on mielestäni ninite.com. Niniten etusivulla valitaan halutut ohjelmat, jonka jälkeen voidaan avata asennuspaketti suoraan selaimesta klikkaamalla Get Installer.

ninite1

Asennuspaketti asentaa taustalla kaikki ohjelmat perusasetuksilla, eikä itse tarvitse sen kummemmin asennukseen puuttua.

ninite

Osaan asennetuista ohjelmista vaaditaan organisaation autentikaatiomallista riippuen ensimmäisellä käynnistyskerralla käyttäjätunnus ja salasana. Office-ohjelmista Outlook ja Lync pyytävät ensimmäisellä käynnistyskerralla sähköpostitunnuksen ja salasanan. Tunnusten ja salasanojen syöttämisen jälkeen kone on valmis käyttöön! Tietenkin erilaisia käyttäjäkohtaisia asetuksia sekä joitain muita ohjelmistoja tarvitaan usein.

Uusien laitteiden ja tarvittavien tietotyövälineiden käyttöönotto on nykypäivänä hyvin helppoa. Sähköposti, pikaviestit ja tärkeimmät toimistotyökalut saadaan käyttöön nopeasti ja luotettavasti Office 365:n avulla.