Uusi sulavalainen Atte Finska esittäytyy


Uusi sulavalainen Atte Finska esittäytyyOlen Atte Finska ja aloitin työt Sulavalla tammikuun puolivälissä. Viimeistelen vielä tietojohtamisen opintojani Tampereen teknilliselle yliopistolle. Diplomityö on viimeistä silausta vaille valmis. Pian pääsen keskittymään täysillä uuteen mielenkiintoiseen työhöni.

Tietojohtaminen on nykyaikainen opintosuunta, joka yhdistää liiketoiminnan ja tietotekniikan yhdeksi symbioosissa eläväksi kokonaisuudeksi. Se pyrkii ymmärtämään liiketoiminnallisia tarpeita, joihin tietotekniikalla voidaan vastata – ja toisinpäin – miten tietotekniikan avulla voidaan tehostaa liiketoimintaa. Tästä Sulavallakin on työssä kysymys ainakin minun perspektiivistäni.

Liiketoiminnalle on tärkeää, että moderneja käytössä olevia työkaluja käytetään tehokkaasti. Esimerkiksi sähköposti on kuuluisa aikavaras, joka olisi helposti korvattavissa monessa tilanteessa pikaviestimillä, kuten Skype for Business-sovelluksella. Tämänkaltaisia tarpeita voidaan helposti ratkoa ottamalla käyttöön pilvipalveluita, kuten Office 365, jonka avulla voidaan päästä eroon monista vanhojen työtapojen ongelmista ja keskittyä tärkeimpään eli arvoa tuottavaan työhön.

”Sulava haluaa pysyä dynaamisena ja ketteränä yrityksenä eikä jumittua tiettyihin tapoihin. Tämä on asia, jota minä arvostan työnantajassa, ja haluan itsekin kehittyä jatkuvasti ja hyödyntää viimeisimpiä työkaluja.”

Olen työskennellyt aiemmin Nixulla tietoturvakonsultoinnin parissa, mikä innosti minua jatkamaan konsultoinnin parissa. Asiakkaiden auttaminen ja konkreettisten muutosten huomaaminen on palkitsevaa, minkä vuoksi koen, että konsultointi soveltuu minulle. Yksikään päivä ei myöskään ole samanlainen.

Näiden muutaman viikon aikana Sulavalla päällimmäisenä mielessäni ovat olleet ihmiset – kuinka kaikki ovat avoimia ja haluavat työkavereilleen parasta. Moni on kysellyt jo tässä ajassa, miten minulla menee ja onko herännyt mitään ongelmia tai ajatuksia, mitä voisi tehdä paremmin – minulla kun ei ole ainakaan pinttyneitä toimintatapoja.

Sulava haluaa pysyä dynaamisena ja ketteränä yrityksenä eikä jumittua tiettyihin tapoihin. Tämä on asia, jota minä arvostan työnantajassa, ja haluan itsekin kehittyä jatkuvasti ja hyödyntää viimeisimpiä työkaluja. Minusta ainakin tuntuu, että olen päässyt hienosti mukaan tähän sulavaan porukkaan ja että tulen viihtymään täällä mainiosti.

”Ensimmäisenä askeleena pyrin itse sisäistämään uudet tehokkaat työtavat, minkä jälkeen tavoitteenani on auttaa asiakkaitamme juurruttamaan moderneja ja tehokkaita työtapoja.”

Sulavalla odotukseni työtä kohtaan ovat korkeat ja uskon, että joka päivä opin jotain uutta. Tähänastisen kokemukseni perusteella työkaverini ovat varsinaisia guruja, joiden oppien sisäistämiseen kuluu vuosia. Ensimmäisenä askeleena pyrin itse sisäistämään uudet tehokkaat työtavat, minkä jälkeen tavoitteenani on auttaa asiakkaitamme juurruttamaan moderneja ja tehokkaita työtapoja.

Vapaa-ajalla minut löytää usein jääkiekkohallilta hien hajuisena tai salilta putkirullailemasta lihaksiani auki. Myös matkustaminen on lähellä sydäntäni ja suunnitelmissani on lähitulevaisuudessa päästä näkemään ja kokemaan monia uusia maita ja kulttuureita. Näiden ohella pyrin aktiivisesti seuraamaan teknologian kehitystä ja pysymään ajan tasalla kaikenlaisista uusista härpäkkeistä.