17. sulavalainen Petri Helin esittäytyy


17. sulavalainen Petri Helin esittäytyyMoro! Nimeni on Petri Helin ja aloitin juuri työt uusimpana Sulavan seniorikonsulttina. Olen toiminut kohta 15 vuotta erilaisten sisällönhallinnan hankkeiden ja haasteiden parissa. Teknologianäkökulmasta olen tehnyt töitä koko urani ajan Microsoft-tuotteilla ja SharePointin kanssa vuodesta 2006 alkaen.

Aloitin työurani vuonnas 1997 kuva-arkistointijärjestelmiä ja asianhallintaratkaisuja kehittäen. Urani aikana olen ollut kehittämässä, suunnittelemassa sekä käyttöönottamassa useita asian- ja dokumenttienhallinnan järjestelmiä ja olen toiminut projektipäällikönä sekä teknisenä suunnittelijana SharePoint-hankkeissa. Kokemusta on myös sähköisten asiointiratkaisujen suunnittelusta ja kehittämisestä.

Lisäksi tunnen julkishallinnon projektieni kautta hyvin kunnallis- ja valtionhallinnon prosessit, määräykset (Sähke2-normi ja JHS-suositukset) sekä vaatimukset mm. asioiden ja dokumenttien käsittelyn alueella.

Viimeaikoina olen toiminut tiiviisti projekteissa suunnittelutehtävissä ja myynnin puolella tukitehtävissä miettien asiakkaille parhaita ratkaisuja Microsoftin välinein, mm. SharePoint-alustaa soveltaen. Olen lisäksi ohjannut Microsoft ECM -asiantuntijatiimiä lähes neljän vuoden ajan.

Minuun kannattaa ottaa yhteyttä erityisesti asiakirjojen elikaaren hallintaan sekä sisällönhallinnan ratkaisujen suunnitteluun liittyvissä asiossa.