Uusi sulavalainen Tuomas Pakkanen esittäytyy


Uusi sulavalainen Tuomas Pakkanen esittäytyytuomas_pakkanenHei! Olen Tuomas Pakkanen ja aloitin työt Sulavalla syyskuun puolivälissä. Sulavan avoin ja vapaamuotoinen ilmapiiri on tuntunut ensimmäisinä työpäivinä erittäin piristävältä ja odotan jo innolla pääseväni mukaan ensimmäisiin asiakasprojekteihin. Nimenomaan Sulavan modernit työtavat ja työn tehokkuuteen keskittyvä missio sai minut kiinnostumaan yrityksestä alun perin. Olen vielä urani alkutaipaleella ja uskon Sulavan tarjoavan minulle huikean mahdollisuuden perehtyä viimeisimpiin ja tulevaisuuden pilvipalveluihin. Asiakaslähtöinen työ on minulle jo tuttua, sillä ehdin työskennellä opintojeni ohessa useita vuosia vakuutusyhtiö Fennian sisäisessä I- käyttäjätuessa. Aikaisempi työkokemus sai minut kiinnostumaan työn tehokkuuden parantamisesta, sillä olin myös mukana ylläpitämässä toiminnanohjausjärjestelmää ja kehittämässä siihen liittyvää raportointia. Ennen kaikkea minulle on tärkeää päästä vaikuttamaan ja muovaamaan yritysten toimintatapoja hyödyntämällä uusimpia IT-palveluita ja Sulava tarjoaa mahdollisuuden juurikin tähän.

Työstän vielä loppuvaiheen tietotekniikan opintoja Aalto-yliopistossa ja tavoitteenani on vahvistaa vielä teoriapuolen osaamistani muun muassa pilvipalveluihin ja tietoturvaan liittyen. Mahdollisuuksien mukaan pyrin myös tekemään diplomityöni johonkin Sulavan asiakasprojektiin liittyen, jotta pääsen soveltamaan yliopistossa opittuja tietoja ja teorioita myös käytännössä! Uskon että konsultin tehtävät sopivat minulle hyvin, sillä olin pohtinut haluavani urallani nimenomaan asiantuntijatehtäviin ja että työhön sisältyy muutakin kuin pelkästään teknisempää tekemistä. Sulavalla keskityn aluksi Microsoftin Office 365- ja Intune-teknologioihin.

Office 365 näyttäisi yleistyvän yrityksissä mukavaa vauhtia ja näen sen tärkeäksi osaksi yritysten IT-palveluiden kokonaisuutta, sillä se mahdollistaa helppokäyttöisen yhteistyön yrityksen henkilöstön välillä ja sillä voidaan todella rikkoa yrityksen sisäisiä siiloja. Se mahdollistaa myös mukautumisen uuteen toimintaympäristöön, jossa töitä tehdään eri päätelaitteilla ja eri sijainneissa vuorokauden ympäri. Tässä tulee toisaalta esiin Intunen tärkeys yrityksen laitekannan hallinnassa, sillä käyttäjälle ei pitäisi olla vaikutusta millä päätelaitteella hän tekee töitä ja toisaalta yrityksen omat ohjelmistot ja käytännöt tulisi saada helposti kytkettyä käyttäjien laitteisiin ilman soittoja tai käyntejä IT-asiakastukeen. Myös päivitysten pitäisi hoitua käyttäjien laitteisiin ilman työnteon katkeamista.

Sulavassa minuun on tehnyt vaikutuksen sen avoimuus, modernit työtavat ja työkalut. On myös hienoa päästä käyttämään töissäkin uusimpia teknologioita koska vapaa-ajalla pilvipalvelut ja esimerkiksi modernit web-teknologioita hyödyntävät palvelut ovat olleet itselläni käytössä jo pidempään. Sulavilla on myös erittäin vakuuttava kokemus alalta, joten näin alalle suhteellisen uutena ihmisenä otan uuden haasteen vastaan nöyränä mutta innokkaana. Uskon että pilvipalveluista ei ole enää paluuta takaisin perinteiseen malliin, jossa yritys ylläpitää itse kaiken raudasta ohjelmistoihin. Sulava onkin siis juuri asian ytimessä.

Vapaa-ajalla minut voi nähdä Boulderkeskuksessa kiipeilemässä, kesäisin maantiepyörän selässä tai koiran kanssa lenkkeilemässä Saunalahdessa. Myös erilaiset tapahtumat, keikat ja konsertit ovat mielestäni hyvä tapa laajentaa omaa perspektiiviä ja tottakai pitää hauskaa!