Vihdoinkin uusi intranet on täällä!


Vihdoinkin uusi intranet on täällä!Tätä hetkeä olen odottanut. Voimme vihdoin sanoa hyvästit perinteiselle intranetille, koska Delve on täällä!

Intranet palvelut ovat viime vuosina kehittyneet aivan uudelle tasolle, joten nyt on aika haudata koko nimi. Delve nimi taipuu helposti kaikille kielille ja ei oletusarvoisesti tuo mitään mielikuvia. Voimme aloittaa siis aivan puhtaalta pöydältä. Hyvä niin! Sanakirja ehdottaa delvelle suomenkielistä vastinetta kaivaa, ja se kuvaakin aika hyvin mistä oikeastaan on kysymys.

Mikä Delve sitten on?

Microsoft kuvaa tätä uutta O365 perheenjäsentään näin: Delve kaivaa ja näyttää sinulle tietoja, jotka todennäköisesti kiinnostavat sinua eniten Office 365-palvelussa. Mitä enemmän sinä ja työtoverisi teette yhteistyötä tarkastelemalla, muokkaamalla ja jakamalla toistenne tiedostoja, sitä hyödyllisempi Delve on teille kaikille. Delve oppii työtapanne ja räätälöi tiedot jokaiselle sopivaksi. Delven näkymien tiedot ovat jokaisella käyttäjällä erilaiset. Delve ei koskaan muuta käyttöoikeuksia, joten näet vain ne tiedostot, joihin sinulla on käyttöoikeus. Muut käyttäjät eivät näe yksityisiä tiedostojasi, esimerkiksi OneDrive for Business-palvelun yksityisiin kansioihin tallennettuja tiedostoja. Eli Delve on oikeasti se pitkään haaveiltu oma sähköinen työpöytä ja mikä parasta, se on myös oikeasti mobiilityöpöytä! Ja kyllä, tietoni ovat turvassa myös Delvessä.

Intranetin etusivun voi myös unohtaa

Intranet hankkeissa käytetään usein paljon aikaa ja vaivaa etusivun sisällön miettimiseen. Tehdään räätälöityjä käyttäjälle tai käyttäjäryhmille kohdennettuja sisällönnostoja, jotka sitten loppupelissä huomataankin täysin vääriksi. Kyllä jokaisella työntekijällä tulisi olla mahdollisuus itse vaikuttaa oletusnäkymiinsä tai heille tulisi tarjota helppo tapa hakea ja selata sisältöä. Delve on siitä mainio, että se osaa ehdottaa käyttäjälle kiinnostavaa sisältöä. Itse en ole Delven käyttöönoton jälkeen kertaakaan tarvinnut Sulavan intran etusivua. Delve näyttää minulle juuri sen oikean sisällön mitä haluankin: viimeiset työstämäni dokumentit, työkavereiden kiinnostavimmat dokumentit, Yammer viestit, videot ja sähköpostit joissa on minulle jaettuja linkkejä tai dokumentteja. Ja jos ei oletusnäyttö riitä, niin haulla löydän lisää ja surffaan nopeasti oikeaan kirjastoon tai sivustoon. Ja mikä parasta, Delven käyttöliittymä on selkeä korttipakka jota on helppo selata.

Delve

 

Office 365 App Launcher on uusi navigaatio

Päivittäisessä työssäni tarvitsemani palvelut ovat minulla helposti navigoitavissa App Launcher näkymässä. Myös tätä näkymää voin itse hallinnoida tai kiinnittää eniten käyttämäni palvelut omaan navigaatiobanneriini.

applauncher

 

Ja jos tätä vielä vertaan haudattuun intranet palveluun, niin uudet palveluni ovatkin tuossa omassa navigaationäkymässäni. Oli sen nimi sitten kaivuri tai kantoraketti (launcher) ei sillä ole väliä. Pääasia on että tarvitsemani tiedot ja palvelut ovat minulla helposti saatavilla.

Jo nykyisellään Delve syrjäyttää komeasti perinteisen intranet-palvelun, ja mihinkä se vielä kehittyykään. Viimeisin päivitys tuli viime viikolla ja kehitys, johon voimme kaikki antaa toiveitamme, näyttää lupaavalta.

Jos et ole tyytyväinen nykyiseen intranet-palveluusi ja haluat ottaa kaiken irti Office 365 palvelustasi, olethan yhteydessä, niin käynnistetään kaivurit sekä kantoraketit!