Vuoden luetuimmat blogijutut top 5


Vuoden luetuimmat blogijutut top 5Tässä ovat Sulavan blogin vuoden 2011 luetuimmat kirjoitukset. Miksi juuri ne kiinnostivat ihmisiä ja miten niistä olisi saanut vielä kiinnostavampia? Lue ja pala.

 

1. Miten Mikael Granlundin ilmaveivi liittyy oikeastaan kaikkeen?

Lukijoita 3300

Miksi toimi? Tunnistimme potentiaalisen Internet-meemin heti, kun Antero Mertaranta lausui sanan ”ilmaveivi”  jääkiekon MM-kisoissa perjantai-iltana 13.5.2011. Oli ilmeistä, että ilmaveivi olisi yksi seuraavien päivien haetuimpia sanoja. Lauantai-aamuna nopeasti naputeltu, avoimen opportunistinen, ilmaveivausta ja Granlundia tihkuva teksti ja sitä tukeva noin sadan euron hakusanamarkkinointi-kampanja tekivät tehtävänsä.

Mitä olisi voitu tehdä vielä paremmin? Kävijäliikennettä olisi voitu helposti paisuttaa laajalla hakusanamainonnalla tai luomalla jatkosisältöä aiheelle. Tässä tapauksessa jutun pointti tuli kuitenkin todistettua jo näin pienellä panostuksella, eikä meillä ollut varsinaista käyttöä (ts. myytävää) näin hankituille silmäpareille.

 

2. Näin palkkaat 300 suunnittelijaa viikoksi tonnilla

Lukijoita 3100

Miksi toimi? Voimakkaita tunteita herättävä aihe: Kirjoituksessa käsitellään asiaa, jota monet graafiset suunnittelijat paheksuvat. Juttu nousi keskustelunaiheeksi visuaalisen alan ihmisten suosimassa Pingstate-verkkoyhteisössä, ja sen kautta teksti sai runsaasti näkyvyyttä ja lukijoita.

Mitä olisi voitu tehdä vielä paremmin? Olisimme voineet fleimata huomattavasti enemmän, osallistua syntyneeseen keskusteluun.

 

3. Nokia ja Microsoft – yhteistyö syvenee, ja hyvä niin

Lukijoita 1150

Miksi toimi? Ajankohtaisuus ja nopeus: Kirjoitus julkaistiin heti,  Nokia ja Microsoft ilmoittivat menevänsä kimppaan. Aihe oli kuuma peruna Suomessa ja istui sisällöltään hyvin Sulavan tontille ja blogimme tekstimassaan. Tietokone ja Arvopaperi -lehdet viittasivat juttuun omissa blogikirjoituksissaan.

Mitä olisi voitu tehdä vielä paremmin? Kirjoitusta olisi pienellä vaivalla voitu promota itse hienovaraisesti keskeisillä keskustelupalstoilla, joissa aiheesta pulistiin aktiivisesti.

 

4. Office 365 ja Windows Phone 7 ne yhteen sopii

Lukijoita 950

Miksi toimi? Jälleen nopea reagointi aiheeseen, joka oli ajankohtainen teknologia-alan ns. valtamedioissa. Olimme jo kirjoittaneet sekä Office 365:stä että Windows Phone 7:stä useamman kerran, mutta tämä juttu, jossa molempia käsitellään yhdessä, nousi Tietoviikon sivustolla hyvin esiin ja se kasvatti lukijamäärää mukavasti.

Mitä olisi voitu tehdä vielä paremmin? Tälläisten sisältöjen kanssa tulee väistämättä mieleen, että miksi kirjoituksia ei julkaista useammalla kielellä samanaikaisesti? Aihe on kansainvälisesti kiinnostava ja käännöstyön hinta on romahtanut crowdsourcingin tarjoamien mahdollisuuksien myötä. Käyttöön voisi ottaa esim. suomalaistaustausen Transfluentin.

 

5. Kysy nämä kuusi kysymystä seuraavassa johtoryhmän kokouksessa

Lukijoita 930

Miksi toimi? Klassista verkkokirjoittamista: Otsikko lupaa jotain konkreettista ja nopeaa, itse teksti on lyhyt ja sisältää numeroidun listan. Juttu vaikuttaa kiinnostavalta ja pätevältä, vaikka sitä ei lukisikaan. Ja kuka oikeasti ehtii jotain lukea? Tällainen kattaus laukaisee kävijässä automaattisen linkinjakorefleksin: Annan itsestäni fiksun kuvan, jos postitan tähän linkin. Ja joku kavereistani ehkä vaivautuu lukemaan koko jutun ja kertoo sitten joskus siitä minulle, jos siinä oli jotain tärkeää. Tässä tapauksessa Pauli Aalto-Setälä tweettasi kirjoituksesta ja sen seurauksena aika moni muu myös tweettasi ja sen seurauksena Twitter oli keskeinen liikenteen lähde juttuun.

Mitä olisi voitu tehdä paremmin? Kirjoitus julkaistiin myöhään maanantai-iltana, mikä ei ole kovin hyvä julkaisuajankohta. Facebook on tärkein liikenteen lähde blogiimme ja koko verkkosivullemme, joten tämän jutun olisi voinut ajoittaa esim. lauantaille tai tiistai-aamupäivään.

 

…Ja tarjotaan vielä enemmän kuin otsikossa luvataan, eli kuudes:

6. Nokia-paluumuuttajan Lumia-kokemukset

Lukijoita 860

Miksi toimi? Jälleen nopea reagointi ajankohtaiseen ja yleisesti kiinnostavaan aiheeseen. Hankimme Sulavan työntekijöille Lumia 800 –puhelimia Saksasta jo marraskuussa, joten meillä oli niistä kokemusta ja kerrotavaa ennen muita.

Mitä olisi voitu tehdä paremmin? Lumia herättää keskustelua Facebookissa. Tätä kirjoitusta olisi voitu tuoda tavanomaista voimakkaammin esiin Sulavan Facebook-sivuilla ja aktvioida koko henkilöstöämme tekemään muutakin kuin vain tykkäämään artikkelista. Juttusta olisi voitu tehdä myös kohdennettu Facebook-mainos, jolla olisi kerätty lisää seuraajia yrityksen sivulle.