Asiakastarina: Walki modernisoi viestintävälineensä Office 365:n avulla


Asiakastarina: Walki modernisoi viestintävälineensä Office 365:n avullaWalki-Reel

Walki on Euroopan johtava laminoitujen ja pinnoitettujen pakkauskääreiden valmistaja. Walkilla on noin tuhat työntekijää, useita tehtaita Euroopassa sekä tehtaat Venäjällä ja Kiinassa.

Sulava aloitti työn Office 365 -esiselvityksellä, jossa arvioitiin palvelun soveltuvuus ja käyttöönoton mahdollisuudet teknisestä ja taloudellisesta näkökulmasta. Walki oli aiemmin käyttänyt sisäiseen viestintään ja yhteistyöhön perinteisempiä ohjelmistoja ja palvelutuotantomalleja.

Varsinainen Office 365 -siirtymä aloitettiin ottamalla Lync käyttöön pilvestä. Sähköpostissa siirryttiin Outlookin käyttöön niin, että vanhat sähköpostit, kalenterimerkinnät ja yhteystiedot siirtyivät uuteen palveluun.

”On harvinaista nähdä, että asiakas panostaa näin laajasti loppukäyttäjien huomioimiseen. Koulutusten lisäksi käyttäjiä varten oli SharePoint Onlinessa ohjesivusto, jossa oli mm. Sulavan tekemät ensimmäisen käyttökerran ohjeet ja opastusvideot Lynciä ja Outlookia varten. Näin saatiin vähennettyä käyttöönoton aiheuttamaa tukikuormaa ja varsinkin varmistettua loppukäyttäjien tyytyväisyys ison muutoksen edessä,” kertoo Sulavan seniorikonsultti Arttu Arstila.

Käyttäjät ovat olleet tyytyväisiä kertakirjautumiseen sekä siihen, että pilvipalveluita pääsee helposti käyttämään kaikilla moderneilla päätelaitteilla ja puhelimilla. Työntekijät esimerkiksi Saksassa ja Kiinassa pystyvät myös helposti viestimään palveluilla keskenään. Lisäksi Lync-palavereihin voi osallistua myös puhelimella Intercallin puhelinintegraation avulla.

Walkin tietohallintojohtaja Jarkko Marjasalo kommentoi projektia: ”Modernien työkalujen ja päätelaitteiden käyttöönotto liittyy Walkilla laajempaan teknologiapäivitykseen. Muutokset ovat aina herkkiä vaiheita ja ammattimaisen kumppanin rooli korostuu matkalla kohti uusia toimintamalleja ja teknologioita. Sulava oli meille varmasti oikea valinta kumppaniksi tässä hankkeessa ja odotamme innolla seuraavia vaiheita, kun jatkamme seuraavien pilvipalvelujen aktivointia.”