Windows Server 2016 – revisited


Windows Server 2016 – revisitedViime syksynä julkaistu uusin Server versio on Microsoftin näkemys käyttöjärjestelmästä, jolla voidaan kustannustehokkaasti tuottaa Software Defined Data Center (SDDC) palveluita.

Mistä komponenteista ja teknologioista SDDC oikein koostuu? Storageratkaisujen osalta Windows Server 2016 -versio pitää sisällään Storage Space Direct (S2D) -toiminnallisuuden ja sen Hyper-Converged-mallin avulla fyysisten palvelimien määrä pystytään minimoimaan. Storage Tiering sai uuden ominaisuuden, joka mahdollistaa NVMe tyyppisten storageratkaisujen käyttämisen esimerkiksi nopeana välimuistina. 10Gbps RDMA verkkoyhteydet, sekä uudet Hyper-V Network Virtualization (HNV) v2 toiminnallisuudet, esimerkiksi Switch Embedded Teaming (SET), Software Load Balancer (SLB) ja Network Controller tuovat hallintaan ja verkon luotettavuuteen uusia odotettuja ominaisuuksia. Virtualisointialustana Hyper-V on nyt mahdollista rakentaa erittäin kevyen Nano Server -version päälle ja tietoturvaominaisuuksia voidaan lisätä Shielded Virtual Machines toiminnallisuuden kautta.

Myös sovellusvirtualiointi Container-mallin ja Docker-työkalujen avulla on tervetullut toiminnallisuus. Itsepalvelumalli voidaan toteuttaa Windows Azure Pack (WAP) -ratkaisun avulla ja konesalipalveluiden hallintaan hyödynnetään System Center 2016 -tuoteperhettä.

Katso, mitä Arto kirjoitti syksyllä 2016 aiheesta. Blogiin pääset täältä.

Aamiaisseminaari

Kiinnostaako Windows Server 2016:n uudet ominaisuudet ja Windows 10 Anniversary update? Tervetuloa maksuttomaan aamiaisseminaariimme 7.4. kuulemaan mm. NanoServeristä ja Containereista, sekä miten Windows 10 on muuttunut varsinaisen julkaisunsa jälkeen, unohtamatta pilvipalveluiden hyödyntämistä.

Lue lisää ja ilmoittaudu täältä.

Kurssit

Jos edellä olevat asiat ja Windows Server 2016 palvelinten avulla tuotettavien verkkopalveluiden päivittäinen ylläpito ja hallinta kiinnostaa tai haluat päivittää tietosi Windows Server 2016 tasolle, meiltä löydät laajan valikoiman Windows Server 2016 -kursseja jokaiseen tarpeeseen. Tutustu kursseihin alta.

Haluatko itse päättää, missä ja milloin opiskelet?

Kiinnostaako sinua Windows Server 2016 uusin versio? Mietitkö kurssille osallistumista? Tarjoamme mahdollisuuden tutustua Windows Server -materiaaliin maksutta MOD-kurssin kautta.

Lue lisää ja tilaa maksuton MOD-demo täältä!

Kiinnostuitko?

Haluatko kuulla lisää? Jätä sähköpostiosoitteesi, niin olemme sinuun yhteydessä!Tapahtumat ja markkinointi Sulavalla. Pitkän linjan tapahtumatuotannon ja B2B-markkinoinnin ammattilainen. Ota yhteyttä timo.ollikainen@sulava.com tai https://fi.linkedin.com/in/ollikainentimo