Yammer vai SharePointin uutissyöte, kumman valitsen?


Yammer vai SharePointin uutissyöte, kumman valitsen?Sulavan suuri uutissyötekilpailu on ratkennut! Käytimme keväällä 2013 sisäisessä viestinnässämme Yammeria, ja sen jälkeen kesästä tähän asti SharePoint 2013:n uutissyötettä. Valtaosa sisäisestä viestinnästämme ja keskusteluistamme soveltui kumpaankin, ja perinteiseen intran etusivulla olevaan uutispalstaan tuli vain muutama virallisempi tiedote, joiden ei haluttu hukkuvan keskusteluvirtaan. Alla on listattu kokemuksiamme, ajatuksiamme ja suosituksiamme. Huomattavaa on, että erityisesti Yammerin yhteistoiminta SharePoint Onlinen kanssa kehittyy jatkuvasti, joten pitkän tähtäimen suositusten antaminen on varsin hankalaa.

SharePointin uutissyöte

SharePointin uutissyöte

Vertailu

 • Yammerin päätelaitetuki on tällä hetkellä aavistuksen parempi, sillä sille löytyy sovellus Windows työpöydälle, Androidille ja Blackberrylle. Android-sovelluksen olettaisin tulevan lähiaikoina SharePointin uutissyötteelle, mutta kahta muuta en usko kovin pian sillä nähtävän.
 • Yammer yhdistää samaan sovellukseen sekä yrityksen sisäisen keskustelun, että mahdolliset ulkoisten verkostojen keskustelut.
 • SharePointin uutissyöte keskittyy vain yrityksen sisäiseen keskusteluun, mutta jaottelee keskustelun tehokkaasti kolmeen kategoriaan: ”Seurattavat” (sivustot, henkilöt ja tägit, joita seuraat), ”Kaikki” (koko yrityksen yhteinen uutissyöte) ja ”Maininnat” (viestit, joissa sinut mainitaan). Käyttöönoton yhteydessä kannattaa panostaa siihen, että käyttäjät ymmärtävät näiden kolmen ryhmän erot, ja millä perusteella viestejä niihin nousee. Pienessä ja keskisuuressa yrityksessä koko yrityksen yhteinen uutisvirta toimii hyvin. Jos toimipaikkoja on useita, tai käyttäjiä paljon, voi olla järkevää perustaa sivustokohtaisia uutissyötteitä, joissa keskustelua voi käydä pienemmällä porukalla. Tämä vastaa hyvin pitkälti Yammerin verkostojen ryhmiä.
 • Yammer tukee pelkkien keskustelujen, mainintojen ja kuvien lisäksi myös mm. kyselyitä ja tapahtumia.
 • Yammerin ja SharePoint Onlinen uutissyötteen sisältö sijaitsee ulkoisilla palvelimilla, jotka eivät ole yrityksen hallussa. Paikallisesti asennetun SharePointin suhteen yritys voi yleensä vaikuttaa missä palvelimet eli uutissyötteen sisältö fyysisesti sijaitsee.
 • Yammerin saa integroitua moneen ulkopuoliseen sovellukseen.
 • Jos hakee puhdasta sisäisen sosiaalisen median työkalua, Yammer on helppo ja nopea ottaa käyttöön. SharePoint puolestaan tarjoaa erittäin kattavan tiimityöskentelyä tukevan kokonaisratkaisun, johon uutisyöte on saumattomasti nidottu.
 • Microsoft suosittelee käyttämään Yammeria.
 • Toistaiseksi Yammeriin kirjaudutaan yleisesti erillisillä Yammer-tunnuksilla, mutta vuoden 2013 aikana Office 365 -käyttäjät tulevat pääsemään Yammeriin ilman erillistä kirjautumista.
 • Twitteriin lähetetyt viestit saa näkymään myös Yammeriin linkittämällä omat Yammerin ja Twitterin tunnukset, ja käyttämällä twiitissään #yam -tägiä.
 • Yammerissa on oma pikaviestitoiminnallisuus, joka voi tuntua päällekkäiseltä jos käytössä on jo jokin muu pikaviestiratkaisu, esim. Lync.
Yammerin uutissyöte

Yammerin uutissyöte

Lopuksi

Yhteenvetona voidaan todeta, että on helppo nähdä Yammerin olleen pidempään markkinoilla, sillä se on viimeistellympi, tukee enemmän päätelaitteita sekä integroituu paremmin muihin järjestelmiin. Jos organisaatiolla ei ole halua säilöä keskustelujaan pilvipalvelussa, tai halutaan tarjota vain yrityksen sisäinen ja ryhmätyöskentelyä läheisesti tukeva ratkaisu, SharePointin uutissyöte voi olla ehdokkaista luontevampi – muussa tapauksessa voittaja on Yammer. Onnea voittajalle!

Yammer