Yammer vs. SharePointin keskustelupalsta – kumpi voitti?


Yammer vs. SharePointin keskustelupalsta – kumpi voitti?Historia

Oli vuosi 2011 ja kaunis kesäkuun kuudes päivä. Aurinko paistoi, ja taivaalla oli muutamia pilvenhattaroita kun Sulava otti käyttöön uuden SharePoint 2010 Online -intranettinsä keskustelupalstan. Hieman aiemmin Office 365 -palvelumme oli päivittynyt edeltäjästään BPOS:ista ja uutta palvelua otettiin käyttöön innolla.

Vapaamuotoisempaan sisäiseen keskusteluun päätettiin valjastaa SharePointin keskustelupalsta. Keskustelupalstan ensimmäinen viesti oli rohkea ja pyyteetön uhrautuminen työyhteisön puolesta, mistä aivan liian vähän yleisesti annetaan tunnustusta. Lisäksi kirjoittaja kertoo ensikokemuksensa palvelun käytöstä olleen positiivinen.


Samaa mieltä tuntuivat olleen muutkin, sillä parin vuoden ja satojen keskustelujen jälkeen, voidaan todeta SharePointin keskustelupalstan olleen oivallinen väline sisäisenä vuorovaikutuskanavana. Mutta miten Yammer liittyy tähän?

Muutos

Kun Microsoft osti Yammerin kesällä 2012, alkoivat mielenkiintoiset spekuloinnit siitä mitä tulee tapahtumaan SharePointin sosiaalisille toiminnallisuuksille; korvaako Yammer SharePointin sosiaaliset toiminnot jollain aikavälillä. Nyt vuotta myöhemmin ollaan saatu esimakua tulevaisuudesta: Yammer tulee ainakin integroitumaan SharePointiin ja tarjoamaan yritykselle keskitetyn mikroblogauspalvelun.

Se ei ainakaan toistaiseksi kilpaile notifikaatiokanavana SharePointin uutisvirran kanssa – tiedot seuraamistasi muutoksista SharePointissa menevät jatkossakin omaan uutisvirtaasi. Mutta yleisen keskustelupalstan korvaajana, kuten me keskustelupalstaa käytimme, se tarjoaa mukavasti lisäarvoa.

Alkuvuodesta 2013 laitoimme intramme etusivulle Yammer web-osan. Web-osa näyttää Sulavan sisäisen keskusteluvirran Yammerista. Tasapuolisuuden nimissä jätimme SharePointin keskustelupalsta-web-partin Yammerin viereen. Mikä oli lopputulos? SharePointin keskustelupalstalle ei tullut yhtä ainoaa uutta keskustelua – kaikki keskustelu siirtyi Yammeriin.

Miksi näin kävi?

Nähdäkseni seuraavat asiat olivat pääsyitä Yammerin suosioon Sulavalla:

Käytön nopeus: Yammerissa viestittely on vaivattomampaa sillä viestin tai vastauksen voi lähettää suoraan etusivulta ilman keskusteluun navigoimista.

Päätelaitteet: Yammer-sovellus on saatavilla monille eri mobiileille päätelaitteille. Yammer-virta on niin ikään integroitavissa SharePointin lisäksi useille eri alustoille.

Riittävät toiminnallisuudet: Yammerissa voi myös ”tykätä” viestistä, osoittaa viesti tietyille henkilöille, sekä luokitella viestejä. Lisäksi viestiin liitetyt kuvat ja linkit näytetään kätevästi esikatselu-tyyppisesti. Ei turhia toiminnallisuuksia sekoittamassa tai hidastamassa käyttökokemusta.

Nyt kun Yammer on todettu toimivaksi työkaluksi, siirrymme käyttämään SharePoint 2013:n uutissyötettä, jotta saamme parhaan käsityksen mihin käyttötarkoituksiin kukin väline parhaiten soveltuu. Palaamme aiheeseen syksymmällä ja kerromme kokemuksiamme.