Yammer yrityskäytössä (osa 4): Hallinta ja analytiikka


Yammer yrityskäytössä (osa 4): Hallinta ja analytiikkaYammerin hallinnan perusteet

Yammer-verkoston hallinnan ei tarvitse olla uuvuttavaa, kunhan perusasiat hoitaa ensin kuntoon. Hallinta ja verkoston ylläpito hoituu näppärästi selaimella, kunhan omaat admin-oikeudet. Huomioi myös, jos oma Yammer-verkostosi ei ole Enterprise-tasoinen osa tässä(kin) artikkelissa esitetyistä toimenpiteistä on estetty. Näet silloin ylläpitovalikoissa tähtimerkin, joka ohjaa suoraan Yammerin hinnastoon:

image

Hallintatyökalut on jaettu neljään kategoriaan: Verkoston ylläpito (Network), käyttäjät (Users), sisältö ja tietoturva (Content and security) ja analytiikka (Analytics).

Tee ainakin nämä toimenpiteet

Vaikka Yammer-verkosto toimii ilman minkäänlaisia lisätoimenpiteitä, suosittelen, että käytät hetken aikaa tätä artikkelia lukiessasi ja teet seuraavat toimenpiteet:

Lisää yrityksen/organisaation logo

Valitse Yammer-verkoston pääsivulta (https://www.yammer.com/<verkostosi-nimi>) vasemmasta reunasta Admin, ja sen alta Design and Configuration. Saat koko valikon käyttöösi, ja voit nyt valita Design-kohdan.

Kohdasta Customize Network Masthead and Logo, voit lisätä nyt 160*40 pikselin logon:

image

Samaa logoa voit käyttää myös sähköposteihin, jotka lähtevät käyttäjille notifikaatioina. Lisäksi voit valita verkoston värit joko valmisväreistä tai HTML-värikoodeilla:

image

Määrittele käyttöpolitiikka

Käyttöpolitiikka, eli Usage Policy, on käyttäjille ensimmäisellä kerralla näytettävä käyttöehto. Käyttäjiä voidaan vaatia hyväksymään ehdot ennen Yammer-verkoston käyttöä. Vältä kapulakieltä ja tee ehdoista lyhyet, ytimekkäät ja ennen kaikkea järkevät. Kukaan ei jaksa lukea kymmensivuista lakitekstiä.

Alla esimerkki Onsightin käyttöpolitiikasta ja asetuksista:

image

Sähköpostiasetukset

Yammer lähettää käyttäjille joko päivittäin tai viikottain yhteenvetoviestin verkoston aktiviteetista. Mieti, onko organisaatiollesi parempi saada päivittäin vai viikottain viesti ja kytke asetus käyttöön kohdan Configuration alta:

image

Tietoturva-asetukset

Viimeisenä toimenpiteenä, mikäli et käytä tämän artikkelisarjan osassa 3 kuvattua kertakirjautumista, kytke salasanakäytännöt päälle. Tämän voit tehdä kohdasta Content and Security | Security Settings. Hyvä käytäntö on laittaa salasanan minimipituudeksi 10 merkkiä, ja vaatia alfanumeerinen salasana:

image

Ulkoiset verkostot

External Networkseilla omaan Yammer-verkostoon voidaan luoda ulkoisia, extranetin omaisia verkostoja asiakkaille ja yhteistyökumppaneille. Oletusarvoisesti näitä verkostoja voi luoda kuka tahansa – tämän voi halutessaan muuttaa vain ylläpitäjien toiminnoksi.

Lisäksi External Network-asetuksista voidaan säätää voivatko käyttäjät liittyä muiden yrityksen kutsumina toisiin verkostoihin.

image

Analytiikka

Kun Yammer-verkosto käy ja kukkuu, on hyvä välillä tiirailla analytiikkaa ja tehdä mahdollisia muutoksia asetuksiin tai käyttöön yleensä. Analytiikka löytyy ylläpitovalikoista viimeisenä:

image

Analytiikasta näet yhdellä silmäyksellä verkoston tilanteen – miten verkosto on kasvanut ja miten tiiviisti käyttäjät Yammeria hyödyntävät.

image

Analytiikkasivulla löytyy myös tilastot käyttäjien suosimista päätelaitteista – selain, mobiililaitteet tai PC:t. Lisäksi mobiililaitteiden kirjosta saa parempaa tuntumaa.

image

image

Tarkempia raportteja Yammer-verkostosta voi generoida esimerkiksi GoodDatan Yammer Analytics-työkalulla.

 

Lue Yammer-juttusarjan artikkelit:Twitter: @jussiroine