Yhteenveto kuluneesta viikosta Microsoft-asiantuntijan näkökulmasta


Yhteenveto kuluneesta viikosta Microsoft-asiantuntijan näkökulmastaTaas on viikonloppu. Viikot vierii hurjalla vauhdilla, kun on mielekästä tekemistä ja positiivisia haasteita arjessa. Huomasitko, että jouluun on reilut 9 viikkoa enää? Työpäiviksi muunneltuna se on suunnilleen 47 arkipäivää.

Koitan seurata viikon mittaan erilaisia tiedotteita, uutisia ja julkistuksia Microsoft-rintamalta. Kokosin kuluneen viikon olennaiset tapahtumat yhteen – kas tässä!

Microsoftin uusi konferenssi on nimeltään Microsoft Ignite

image

Toukokuussa (5.-8.5.2015) Chicagossa järjestettävä konferenssi sai nimekseen Microsoft Ignite. Tämä tapahtuma yhdistää SharePoint Conferencen, Project Conferencen, TechEdin, Management Summitin ja muita pienempiä tapahtumia yhteen.

Tapahtuma kattaa suurimman osan Microsoftin ratkaisuista: Azure, Office 365, SharePoint, SQL Server, System Center, Windows ja Windows Server, Lync, jne.

Liput $1920 (1500 euroa, jos ostat ennen 11. joulukuuta), ja sen jälkeen $2220 (n. 1730 euroa).

Ilmoittautuminen ja lisätiedot täällä: http://ignite.microsoft.com/

Vanha Microsoft Ignite on nyt (toistaiseksi) Office 365 Summit

Office 365 Summit: IT Pro

Vastaavasti Microsoftin aiemmin Ignite-nimellä tunnetut koulutukset ja seminaarit ovat nyt nimellä Office 365 Summit. Seuraava toteutus Suomessa IT-ammattilaisille on joulukuussa, ja kehittäjille tammikuussa 2015.

Office 365 App Launcher

Office 365:een julkaistiin App Launcher, jonka avulla eri sovelluksiin voidaan navigoida helpommin. Tämä toiminto tuo ikäänkui starttivalikon, jonka kautta voidaan siirtyä muihin Office 365-palveluihin. Lisäksi uusi My Apps-sivu kokoaa yhteen kaikki käyttäjälle tärkeät appsit.

Palvelu tulee First Preview-asiakkaille käyttöön lokakuun loppupuolella, ja muille asiakkaille marraskuun aikana.

Katso video alta:

Exchange Online Protection kehittyy

Exchange Onlinen roskapostin ja haittaohjelmien suodatin EOP kehittyy ja kuten muutkin pilvipalvelut Microsoftin tarjoomassa, on saamassa uusia ominaisuuksia tulevien kuukausien aikana. Tällä viikolla ei sinänsä julkaistu mitään tiettyä featurea, mutta lista työn alla olevista muutoksista on päivitetty Office Roadmapiin.

Outlook Web App paranee

Exchange Online-palvelun OWA saa lähiaikoina uutena ominaisuutena puu-navigoinnin ja lisää selkeyttä käyttäjän asetukset-valikkoon. Lisäksi hallintanäkymiin tulee enemmän responsiivisuutta eri päätelaitteille, erityisesti mobiilikäyttöön.

Lync 2013:een lisäominaisuuksia

Lync 2013 client (Windowsille) päivittyi. Pieni parannus aikaisempaan on nyt mahdollisuus piilottaa kontaktin henkilökuva chatti-ikkunassa. Lataa päivitys täältä.

SharePoint 2010 ja SharePoint 2013 October Cumulative Update julkaistiin

Kuukausittain julkaistava Cumulative Update-paketti tuli SharePoint 2010:lle, 2013:sta sekä Project Server 2010/2013:sta. Nämä eivät ole pakollisia päivityksiä, ja vaativat joltisenkin verran työtä ja suunnittelua, kun päivityspakettia ryhdytään asentamaan.

October CU: SharePoint 2010 ja Project Server 2010

October CU: SharePoint 2013 ja Project Server 2013

Ilmaisia Prometric-sertifiointivouchereita MCSA: Office 365 ja Microsoft Azure-testeihin

Tästä bloggasinkin jo aiemmin tänään, ks. tarkemmin lisätiedot täältä.

Azure Enterprise Agreement Insight-työkalut julkaistiin

Ei ehkä joka pojan työkalupakki, mutta jos organisaatiollasi on käytössä Azure EA-sopimuksen kautta, voi tällä työkalulla visualisoida eri työkuormien käyttöä kustannusmielessä.

Azure EA Insights

Microsoftin oma Disaster Recovery-strategia

Aika järeää tavaraa mutta mielenkiintoista silmäillä: Microsoft IT Implementation of Disaster Recovery in the Datacenter

Microsoft Virtual Machine Converter 3.0 julkaisiin

MVMC on työkalu, jonka avulla voidaan konvertoida fyysisiä ja virtuaalipalvelimia VMware-alustalta Azureen tai Hyper-V:lle virtuaalikoneiksi. Kolmosversiossa tuli paljon uudistuksia, mm. offline-konversio, VHDX-tuki, laajempi tuki VMware-alustalle sekä Linux-tuki guestille.

Lataa tästä.

Microsoftin kehittäjäseminaarin nimi on Connect();

Seminaaria pukkaa. Kehittäjille tarkoitettu seminaari sai nimekseen Connect(); ja se on aikataulutettu 12.-13. marraskuuta. Tapahtuma on kaksipäiväinen, maksuton ja virtuaalinen eli siihen voi osallistua vaikka kotisohvalta käsin.

Katso ohjelma ja ilmoittautuminen täältä.

Seuraavassa Windows Serverissä on Docker-tuki

Tulevaan Windows Serverin versioon ollaan rakentamassa tukea avoimeen Dockerin platformiin. Dockerin ajatuksena on automatisoida ja virtualisoida sovellusten käyttöönotto ja käyttö. Homma perustuu containereihin, jolloin yksi tai useampi palvelin voi pyörittää useampaa sovellusta, jotka voidaan eristää ja virtualisoida toisistaan.

Azuressa on jo tuki Linux-pohjaisille virtuaalikoneille, jotka voivat toimia Docker containereiden alustana ja jatkossa luvassa on siis Windows Server-tuki.

Noniin, ja nyt viikonlopun viettoon! 🙂Twitter: @jussiroine